ISO 45001 bij Gildebor - AAB Training & Opleiding

ISO 45001 bij Gildebor

Kwaliteit

22 juli 2021 | Nog net voor de zomer werd er feest gevierd bij Gildebor. Na een intensief traject van een aantal maanden werd het ISO 45001 certificaat officieel overhandigd. We spreken met Bennie Haafkes over de keuze voor ISO 45001 in plaats van VCA. 

Wanneer VCA het doel niet dekt

Omdat VCA niet echt meer bij onze organisatie paste zijn we op zoek gegaan naar een ander ARBO managementsysteem dat ons meer aanspoorde om continue aan verbetering te werken. Omdat onze opdrachtgevers eisen dat dit een door de raad van accreditatie goedgekeurd systeem moet zijn kwamen we uit bij ISO 45001. Omdat de kennis van ISO 45001 bij de start van dit traject nog niet aanwezig was hebben we gekozen voor dit adviestraject.

Vanwege onze jarenlange relatie met AAB waarin zij ons ondersteuning bieden op divers gebied was het voor ons een logische stap om ook voor deze opdracht AAB te benaderen.

Nog voor de zomer ISO 45001

Samen met de adviseurs van Kader is de planning tot certificering tot stand gekomen. Onze planning was om voor de zomervakantie 2021 gecertificeerd te zijn zodat de periode tussen eind VCA certificering en de ISO 45001 certificering zo kort mogelijk zou zijn. 2 dagen voor de start van de zomervakantie hebben we ons certificaat ontvangen dus we zijn zeer tevreden. De adviseurs namen je mee in het traject en gaven duidelijke instructie. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Vanwege de corona maatregelen verliep de communicatie hoofdzakelijk via de digitale kanalen. Dit had z’n beperkingen. Echter samen hebben we het toch tot een goed einde kunnen brengen. Onze ervaring met AAB en de adviseurs van Kader is louter positief.

“Bennie Haafkes, KAM- en Preventieadviseur Gildebor & SWB”


Als onderdeel van de Kader Group zijn adviestrajecten voor AAB niet vreemd en leggen wij, met onze oorsprong als intermediair, vanzelfsprekend het contact met de juiste personen.

Ben je op zoek naar een organisatie voor het opstellen van een RI&E of werkplekinspectie, begeleiding bij certificering of managementsysteem? Wij helpen je graag verder.