Het beheren van begraafplaatsen: een vak apart - AAB Training & Opleiding

Het beheren van begraafplaatsen: een vak apart

AAB Groep

Elke begraafplaats brengt andere situaties met zich mee en hier is ook elk een eigen benadering voor. Om medewerkers van begraafplaatsen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze verschillende situaties bieden wij de cursus tot beheer begraafplaatsen aan. 

De cursus bestaat in totaal uit 4 dagen. Na deelname ontvang je een persoonlijk certificaat om aan te tonen dat je bevoegd bent om het beheer van begraafplaatsen uit te voeren. Deze cursus is speciaal bedoeld voor medewerkers en beheerders van begraafplaatsen. Omdat wij weten hoe belangrijk de combinatie is tussen theorie en praktijk ga je tijdens deze cursus na een ochtend theorie op pad met de docent. Omdat de docent veel ervaring heeft in het beheren van begraafplaatsen kan hij of zij (bijna) al je vragen beantwoorden.

De cursus richt zich voornamelijk op de voorbereiding en het begeleiden van aanleg- en onderhoudswerkzaamheden op begraafplaatsen. Ook gaan we in op het verstrekken van informatie en het begeleiden van derden, denk hierbij aan bijvoorbeeld begrafenisondernemers en nabestaanden. 

Nieuwe toevoeging

We zijn blij om aan te kunnen kondigen dat we vanaf dit jaar onze cursus beheer begraafplaatsen mogen uitbreiden met een bezoek aan een steenhouwerij. Hier worden de grafstenen gemaakt. Dit helpt onze cursisten bij het volledige proces van het beheren van een begraafplaats.

Denk je dat deze cursus aansluit bij jouw wensen en behoeften? Op 30 mei starten we met een nieuwe groep in Harderwijk. De praktijkgedeeltes van deze cursus vinden plaats in Dronten en Almere. Je kunt hier een offerte aanvragen of je direct inschrijven!