Een prijsplafond op energie: dit is wat je nog meer kunt doen! - AAB Training & Opleiding

Een prijsplafond op energie: dit is wat je nog meer kunt doen!

AAB Groep

Vanaf november komt er een prijsplafond op energie. Dit betekent goed nieuws voor veel huishoudens! Maar hoe gaat dit prijsplafond er nou precies uitzien? Wie hebben er voordeel van de lagere tarieven en wat kun je eventueel nog meer doen? 

Wat betekent het prijsplafond nou precies?

Het prijsplafond voor energiekosten gaat als volgt in zijn werk: Tot en met het gemiddelde gebruik van gas en energie gaat het tarief van vóór de oorlog in Oekraïne gelden. Een gemiddeld gebruik van gas en energie komt in Nederland neer op 2.400 kWh en 1.200 m3. Kom jij met jouw verbruik boven deze waarden? Dan betaal jij de actuele marktprijzen.

Maar, wat ga je nou echt minder betalen?

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar Nederlanders zien graag wat het nou écht oplevert. Daarom zochten wij het voor je uit! Wat ga je nou écht minder betalen naar aanleiding van het energieplafond?  

Uit berekeningen blijkt dat de maandelijkse energierekening na de invoering van het prijsplafond neerkomt op ongeveer 294 euro per maand. Dit geldt bij een gemiddeld gebruik van 2.400 kWh en 1.200 m3. Wanneer je boven deze waardes uitkomt, ga je voor het extra energie- en gasverbruik de actuele marktprijzen betalen. De energierekening kan dan dus alsnog erg oplopen. 

Wat kan ik dan nog meer doen?

Maar wat kun je dan nog meer doen? Dat is eigenlijk vrij simpel. Niet boven de gemiddelde waardes uitkomen. Hoe dan? Hoor ik je dan denken, nou daar weten wij bij AAB alles van. Wij bieden namelijk een volledige opleiding tot energiecoach aan. Als energiecoach weet jij alle tips & tricks om energie te besparen.

Energiecoaches kunnen daarnaast eenvoudige oplossingen aandragen voor een lagere energierekening en in dit geval dus zorgen dat jouw verbruik niet boven de gemiddelde waardes uitkomt.

Het doel van de opleiding tot energiecoach

Met de tweedaagse cursus tot energiecoach wordt er aan jou geleerd hoe je praktisch energiebesparingsadvies kunt geven. Het doel is om huishoudens te helpen om hun energierekening zo laag mogelijk te houden. Met behulp van praktische tips zorg jij er als energiecoach voor dat huishoudens niet in de problemen komen.

Wil je meer weten over de opleiding tot energiecoach? Of wil je je al direct aanmelden? Dat kan! Hier vind je alle informatie.