De sportseizoenen zijn weer begonnen: wees zuinig op de velden! - AAB Training & Opleiding

De sportseizoenen zijn weer begonnen: wees zuinig op de velden!

AAB Groep

De sportseizoenen zijn weer begonnen en dat betekent dat alle amateurverenigingen in Nederland weer te maken krijgen met trainingsvelden die intensief gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een amateurvoetbalvereniging. Vaak zijn er een aantal trainingsvelden die gedurende elke avond door vier a vijf elftallen gebruikt worden. Hoe zorg je dat de speelvelden zolang mogelijk bespeelbaar en veilig blijven? Dat leer je in onze cursus beheer en onderhoud sportvelden.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de aanleg en het onderhoud van sportvelden. Een slecht onderhouden sportveld vergroot de kansen op blessures en ander letsel bij de (amateur)sporters in ons land.

Onze cursus geeft jou inzicht in het goed bespeelbaar houden van de sportvelden en maatregelen die hiervoor genomen moeten worden.

De winter zorgt met zijn lange periode van regen, sneeuw en vorst voor drassige velden waar gemakkelijk schade op ontstaat. Het voorjaar wordt daarom veelal gebruikt om de velden weer in conditie te krijgen.

Wil je meer weten over hoe je sportvelden op een zo goed mogelijke manier bespeelbaar krijgt? Bekijk dan onze cursus beheer en onderhoud sportvelden.