Certificaat verlengen voor de WNB I of II? Meld je snel aan! - AAB Training & Opleiding

Certificaat verlengen voor de WNB I of II? Meld je snel aan!

AAB Groep

Vervalt jouw certificaat Wet Natuurbescherming binnenkort? Wees er dan snel bij want op 5 september is onze herhalingstraining. Met deze training en het aansluitende examen wordt jouw certificaat weer voor 3 jaar verlengd. 

In een bijeenkomst van ongeveer 3 uur word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de nieuwste gedragscodes op het gebied van natuurbescherming. 

Wat is de Wet Natuurbescherming? 

De Wet Natuurbescherming is de Nederlandse wet die de bescherming van natuurgebieden, soorten en bos regelt. De wet is sinds 1 januari 2017 van kracht. In deze wet staan regels voor de bescherming van dieren en planten in Nederland. Elke Nederlandse provincie bepaalt zelf het natuurbeleid voor hun gebied.

Waarom het certificaat?

Omdat sommige activiteiten schadelijk kunnen zijn voor de natuur is het hebben van een certificaat Wet Natuurbescherming verplicht wanneer je werkzaam bent in de natuur. Wanneer jij het certificaat behaald hebt blijft deze 5 jaar lang geldig. Na deze 5 jaar ben je verplicht om een opfriscursus te volgen. Wanneer je deze afrondt ben je opnieuw 3 jaar bevoegd om te werken in de natuur. 

Certificaat verlengen bij AAB

Op 5 september is onze herhalingstraining. Zorg dus dat jouw certificaat Wet Natuurbescherming op tijd verlengd wordt.