Interview: Benieuwd naar communicatie docent Esther?  - AAB Training & Opleiding

Interview: Benieuwd naar communicatie docent Esther?

AAB Groep

10 januari 2020 | Als intermediar heeft AAB Training & Opleiding een grote portefeuille aan docenten. Zo kunnen we voor elke klant de juiste trainer inzetten. Een van de docenten die regelmatig voor ons traint is Esther van Marrewijk.

Graag laten we je met haar kennismaken. Misschien dat ze de volgende keer bij jou voor een groep staat!

Wie is Esther van Marrewijk?

Ik kom uit de financiële dienstverlening. Hier voelde ik mij al enige tijd niet meer thuis doordat het steeds strakker werd. Ik had hier minder gevoel bij. Door een reorganisatie kreeg ik de mogelijkheid om een coachingsopleiding te volgen en inmiddels ben ik al bijna 4 jaar professioneel trainer.

Toen ik net begon kwam ik met Ellisense in contact. Via Ellisense geef ik communicatietrainingen voor AAB.  

Training geven vind ik het mooiste vak van de wereld! Mensen stellen zich zo snel voor je open en dat vind ik mooi.

Wat voor trainingen geef je?

Alles wat zich richt op communicatie! Denk hierbij aan sales, feedback, DISC, leiderschap. En eigenlijk alles wat te maken heeft met klantbeleving.

Trainingen geef ik op alle niveaus. Vaak wel even schakelen, maar dat maakt het juist leuk en afwisselend.

Wanneer is het voor jou een geslaagde cursusdag?

Toen ik net begon met trainen wilde ik iedereen de hele dag meenemen. Doordat je daarop focust maak je het lastig voor jezelf. Nu wil ik vooral een sfeer creëren waarin deelnemers open en eerlijk durven te zijn. Er mag geen schaamte zijn.

Wat wil je deelnemers echt meegeven tijdens een cursusdag?

Ik heb niet echt iets wat ze specifiek mee naar huis moeten nemen. Vaak spreken ze zelf al uit dat ze iets aan de training hebben gehad. Ik wil niet doceren, maar ben juist van het persoonlijke. Dat wordt gewaardeerd.

Wat is je het meest bijgebleven?

Om de veiligheid van de deelnemers tijdens de cursus te waarborgen geef ik je geen specifieke anekdotes 😉. In het algemeen blijven de mooie momenten je het meest bij. Als je merkt dat de kwartjes vallen. De ‘oh ja’ momenten. Als je een traject doorgaat, zie je uiteindelijk wat er blijft hangen en wat die ‘oh ja’ momenten zijn.

Wat is jouw gouden tip?

Blijf jezelf en richt je op jezelf.

Esther heeft voor AAB onder andere de trainingen De-escalerend communiceren – omgaan met agressie telefonisch, omgaan met agressie fysiek, en omgevingsgericht handelen gegeven.

Wil je graag dat Esther bij je komt trainen? Bekijk al onze communicatietrainingen en wie weet maak je binnenkort kennis met haar!