Nieuwsoverzicht

​Ook in 2019 zijn scholingsuitgaven nog aftrekbaar AAB Groep

​Ook in 2019 zijn scholingsuitgaven nog aftrekbaar

Wil jij je vakkennis in je huidige beroep op peil houden? Volg dan in 2018/2019 nog een training of opleiding die bij je past. Ook als je een nieuw beroep wilt leren zijn er nog genoeg mogelijkheden. Na 2019 worden de aftrekposten voor scholingskosten omgezet naar een subsidieregeling. 

Bekijk nieuwsbericht
Keuringsverplichting voor hijsen en heffen Arbo en Veiligheid

Keuringsverplichting voor hijsen en heffen

Het is wettelijk verplicht om minimaal jaarlijks hijsmiddelen te laten inspecteren en het resultaat van de inspectie schriftelijk te laten vastleggen door een deskundige. Over wat er moet worden geïnspecteerd, op welke manier en over welke deskundigheid je moet beschikken wordt niet gesproken in de wet. De keuringsfrequentie wordt nu omschreven met ‘zo vaak als nodig om de veiligheid tijdens gebruik te garanderen’.

Bekijk nieuwsbericht
VCA begrippenlijst Arbo en Veiligheid

VCA begrippenlijst

Zorg dat je goed voorbereid op het examen verschijnt! Om je te helpen heeft VCA infra begrippenlijsten samengesteld in meerdere talen. Neem deze even kort door zodat je weet wat je te wachten staat.

Bekijk nieuwsbericht
Week voor veiligheid en gezondheid op het werk Arbo en Veiligheid

Week voor veiligheid en gezondheid op het werk

Het thema is “een gezonde werkplek”. Elk jaar wordt er meer aandacht aan besteed en ook voor jou op het werk is het een ideaal moment om je werknemers bewuster te maken door middel van workshops, trainingen, etc.

Bekijk nieuwsbericht
‘Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!’ Arbo en Veiligheid

‘Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!’

Hoewel er al heel wat wetgeving bestaat om werknemers tegen gevaarlijke stoffen te beschermen, blijven deze stoffen voor grote veiligheids- en gezondheidsrisico's zorgen op de werkvloer. Veel mensen in de Europese Unie worden op het werk blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Bovendien worden de gevaren mogelijk niet terdege aangepakt doordat ze vaak niet zichtbaar zijn of niet goed worden begrepen. Het gevaar kan bijvoorbeeld ontstaan door uitwasemingen of stof, of de blootstelling kan per ongeluk gebeuren. Vaak wordt pas iets ondernomen als het te laat is.

Bekijk nieuwsbericht
1 2 3 4 5 ... 8 Volgende