Nieuwsoverzicht

Week van de teek Groen

Week van de teek

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken is daarom belangrijk. Hier wordt aandacht voor gevraagd in de Week van de Teek die 16 april 2018 start tot en met 22 april 2018.

Bekijk nieuwsbericht
Wettelijke verplichtingen aan de RI&E Arbo en Veiligheid

Wettelijke verplichtingen aan de RI&E

Deze verplichting geldt voor ieder bedrijf waar personen in dienst zijn (let op: ook vrijwilligers vallen hieronder). Het steunpunt RI&E (rie.nl) heeft voor deze verplichting een stroomschema opgesteld. Hieruit blijkt, afhankelijk van de inrichting van uw organisatie, de mate waarin u invulling moet geven aan de RI&E. Zie figuur 1 ‘rie plicht’ voor de illustratie zoals opgesteld door het steunpunt RI&E. In enkele gevallen dient de RI&E daarnaast aanvullend getoetst te worden door een deskundige. Hierop zijn slechts enkele uitzonderingen, zie daarvoor figuur 2 ‘stroomschema toetsing’. In die uitzonderingsgevallen moet gebruik worden gemaakt van een erkend branche document. Dit wordt een zogeheten branche RI&E genoemd. Het grote nadeel van een branche RI&E komt later in deze paper aan bod.

Bekijk nieuwsbericht
Een veilige werkomgeving? VCA alleen is onvoldoende! Arbo en Veiligheid

Een veilige werkomgeving? VCA alleen is onvoldoende!

Een werknemer die zich bewust is van bepaalde risico’s, gedraagt zich heel anders dan een werknemer die dat niet is. Hij of zij zal een stuk meer betrokken zijn. Deskundigen zoals de Veiligheidskundige kennen het belang van veilig werken, echter op de werkvloer is die bewustwording er minder.

Bekijk nieuwsbericht
Hoe veilig is rubbergranulaat (kunstgraskorrel) nu echt? Milieu

Hoe veilig is rubbergranulaat (kunstgraskorrel) nu echt?

Een nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat er geen verband bestaat tussen kanker en kunstgraskorrels (rubbergranulaat). Allereerst is het belangrijk te noemen dat we het hier niet hebben over kanker in zijn algemeen maar over ‘malignant lymphoma’ ofwel kwaadaardige lymfomen’. Rubbergranulaat is hot, iedereen heeft er een mening over. Ieder artikel en onderzoek wordt met de nodige media aandacht gepubliceerd maar wat zijn de feiten tot dusver?

Bekijk nieuwsbericht
Kennisbijeenkomst 4 oktober 2018 AAB Groep

Kennisbijeenkomst 4 oktober 2018

Heb je de eerste kennisbijeenkomst gemist? Grijp je kans en noteer de datum alvast in je agenda!

Bekijk nieuwsbericht
1 2 3 4 5 ... 7 Volgende