Nieuwsoverzicht

VCA begrippenlijst Arbo en Veiligheid

VCA begrippenlijst

Zorg dat je goed voorbereid op het examen verschijnt! Om je te helpen heeft VCA infra begrippenlijsten samengesteld in meerdere talen. Neem deze even kort door zodat je weet wat je te wachten staat.

Bekijk nieuwsbericht
Week voor veiligheid en gezondheid op het werk Arbo en Veiligheid

Week voor veiligheid en gezondheid op het werk

Het thema is “een gezonde werkplek”. Elk jaar wordt er meer aandacht aan besteed en ook voor jou op het werk is het een ideaal moment om je werknemers bewuster te maken door middel van workshops, trainingen, etc.

Bekijk nieuwsbericht
‘Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!’ Arbo en Veiligheid

‘Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!’

Hoewel er al heel wat wetgeving bestaat om werknemers tegen gevaarlijke stoffen te beschermen, blijven deze stoffen voor grote veiligheids- en gezondheidsrisico's zorgen op de werkvloer. Veel mensen in de Europese Unie worden op het werk blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Bovendien worden de gevaren mogelijk niet terdege aangepakt doordat ze vaak niet zichtbaar zijn of niet goed worden begrepen. Het gevaar kan bijvoorbeeld ontstaan door uitwasemingen of stof, of de blootstelling kan per ongeluk gebeuren. Vaak wordt pas iets ondernomen als het te laat is.

Bekijk nieuwsbericht
Week van de begraafplaats Groen

Week van de begraafplaats

Van 26 mei tot 3 juni vindt de week van de begraafplaats weer plaats in Nederland. Het is een initiatief om de consument vertrouwder te maken met begraven en begraafplaatsen. De oorsprong van deze week ligt bij de ASCE (Association of Significant Cemeteries Europe). 

Bekijk nieuwsbericht
Week van de teek Groen

Week van de teek

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken is daarom belangrijk. Hier wordt aandacht voor gevraagd in de Week van de Teek die 16 april 2018 start tot en met 22 april 2018.

Bekijk nieuwsbericht
1 2 3 4 5 ... 8 Volgende