Nieuwsoverzicht

Wijzigingen eind- en toetstermen VCA 2021 Arbo en Veiligheid

Wijzigingen eind- en toetstermen VCA 2021

19 april 2021 | Elk jaar worden de eind- en toetstermen van VCA opnieuw vastgesteld door de Centrale Examencommissie VCA. 

Bekijk nieuwsbericht
Week van de Veiligheid voor de Afvalbranche Arbo en Veiligheid

Week van de Veiligheid voor de Afvalbranche

9 april 2021 | In de week van 31 mei tot en met 4 juni is het de Week van de Veiligheid voor de Afvalbranche. Georganiseerd door de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA). 

Bekijk nieuwsbericht
ISO 45001 versus VCA certificering; de gevolgen voor opleidingskeuzes Kwaliteit

ISO 45001 versus VCA certificering; de gevolgen voor opleidingskeuzes

5 maart 2021 | Adviseur Jules Neven van Kader neemt je in dit artikel mee in de vergelijking van VCA certificering en ISO 45001. Beide normen richten zich op het verminderen van risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk. Voor een deel overlappen de normen elkaar. Denk aan het opstellen van beleid, het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een communicatiestructuur en het beoordelen van de werking van het systeem door de directie. Maar er zijn ook verschillen.

Bekijk nieuwsbericht
De Functie RI&E als basis voor het opleidingsplan Arbo en Veiligheid

De Functie RI&E als basis voor het opleidingsplan

19 februari 2021 | In dit artikel neemt Peter van Gelder je mee van RI&E naar opleidingsplan. Een stukje theorie, maar vooral een praktisch stappenplan. Peter is docent en adviseur (Middelbaar Veiligheidskundige MVK) bij AAB Training en opleiding. 

Bekijk nieuwsbericht
Aangepaste Gedragscode soortbescherming Wet Natuurbescherming Groen

Aangepaste Gedragscode soortbescherming Wet Natuurbescherming

12 februari 2021 | Het was een lang gekoesterde wens vanuit het werkveld. Een samenvoeging van de gedragscode Ruimte Ontwikkeling of inrichting en de gedragscode Bestendig Beheer of onderhoud. Op 17 december 2020 is de nieuwe gedragscode soortbescherming voor gemeenten goedgekeurd.

Bekijk nieuwsbericht
1 2 3 4 5 ... 20 Volgende