Nieuwsoverzicht

De norm NEN 3140 is vernieuwd Arbo en Veiligheid

De norm NEN 3140 is vernieuwd

Wat is er veranderd? In de norm zijn bepalingen  begrijpelijker beschreven en de indeling is beter genummerd. Ook is de samenhang met de Arbo-regelgeving beter weergegeven. 

Bekijk nieuwsbericht
Inspectie SZW: Investeer meer in veiligheidscultuur Arbo en Veiligheid

Inspectie SZW: Investeer meer in veiligheidscultuur

Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat het aantal meldingen van een arbeidsongeval met vier procent is gestegen van 4212 in 2017 naar 4368 in 2018. Vorig jaar vielen bij 70 arbeidsongevallen 71 dodelijke slachtoffers, een stijging ten opzichte van de 54 dodelijke slachtoffers die vielen bij ongevallen in 2017. De meeste van deze fatale ongelukken vonden plaats in de sectoren bouw, vervoer en opslag, handel en industrie.

Bekijk nieuwsbericht
Het broedseizoen, de wet en zorgplicht Groen

Het broedseizoen, de wet en zorgplicht

Het betekent namelijk dat er geen verstoring, op welke manier dan ook, mag plaatsvinden bij alle in vogels, hun nesten en eieren.In Nederland is dit vastgelegd in de Wet natuurbescherming.

Bekijk nieuwsbericht
Extra vraag toegevoegd aan VCA examen Arbo en Veiligheid

Extra vraag toegevoegd aan VCA examen

Dit geldt voor alle Nederlandse examens: Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU. In totaal zijn er dan 41 vragen voor de Basis VCA en 71 vragen voor VOL-VCA. 

Bekijk nieuwsbericht
​Gladheidsbestrijding in Nederland Arbo en Veiligheid

​Gladheidsbestrijding in Nederland

Aanvankelijk werd zand gebruikt om de weg stroever te maken. Later kwam daar droog-zout bij als dooimiddel. Sinds de jaren tachtig zijn we gestopt het met gebruik van droog-zout. Sindsdien is het beleid er meer op gericht om gladheid te voorkomen en wordt er preventief een zoutoplossing gebruikt.

Bekijk nieuwsbericht
1 2 3 4 5 ... 9 Volgende