Legionella - AAB Training & Opleiding

Legionella

Risico’s bij een collectieve waterleidinginstallatie en een beheersplan actueel houden

Cursus legionella

De legionellabacterie groeit in water met een temperatuur tussen de 20 en 50 graden en verspreid zich door nevel die wordt ingeademd. Besmetting kan komen door het sproeien van water bij douches, fonteinen of hogedrukspuiten, luchtkoelers, koeltorens en waterinstallaties. 

Wie is de doelgroep 

De cursus legionella is voor iedereen die te maken heeft met legionella preventie. Dit zijn bijvoorbeeld onderhoudsmedewerkers, eigenaren en beheerders van technische installaties. 

Wat is het doel

Je leert risico’s inschatten die horen bij een collectieve waterleidinginstallatie. En je leert tevens hoe een beheersplan toe te passen en actueel te houden.

Welk resultaat bereik je

Je weet welke risico's legionella met zich mee brengt, welke beheersmaatregelen je kunt nemen en het herkennen van gevaarlijke situaties. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op voor meer informatie of schrijf je direct in voor een van de open inschrijvingen. Bekijk hiervoor de startdata in het cursusmenu. 

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit theoretische en praktische componenten:

  • basis informatie over de legionella preventie;
  • wetgeving rondom legionella preventie;
  • risico’s rondom legionella;
  • overzicht van beheersmaatregelen;
  • herkennen van gevaarlijke situaties;
  • treffen persoonlijke maatregelen;
  • op juiste manier informeren van gebruikers.

Het opstellen van een beheersplan zelf en het zelfstandig opstellen van een risicoananalyse hoort niet tot de lesstof. Mocht je hier meer over willen weten, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Incompany of open inschrijving

Je kunt je aanmelden voor een open inschrijving of vraag een offerte aan voor een incompany training. Bij een incompany training neemt de docent altijd vooraf contact op om de inhoud van de cursus door te nemen en aan te passen op de werksituatie. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Bekijk ook eens de combinatie cursus 'legionella, ongedierte & schimmels' of 'biologische agentia'. Niet precies wat je zoekt? Neem contact met ons op voor een training op maat. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.