Isolatiematerialen - AAB Training & Opleiding

Isolatiematerialen

Herkennen van glaswol, steenwol, asbest aan de hand van praktijksituaties en monstermateriaal

Doelgroep omgaan Isolatiematerialen

De cursus omgaan met isolatiematerialen is bedoeld voor iedereen die beroepshalve met deze isolatiematerialen in aanraking kan komen. Denk hierbij aan medewerkers in de bouw, industrie of installatiebranche. Overal kan asbest zitten en dat kan risico’s opleveren voor de gezondheid van deze medewerkers. Om deze reden moeten zij het materiaal in ieder geval kunnen herkennen.

Doel omgaan Isolatiematerialen

Onder het Asbestverwijderingsbesluit is het werken met, verwerken en transporteren van asbesthoudende materialen aan strenge regels gebonden. Na het volgen van de training is de cursist in staat om asbestverdacht materiaal te herkennen en er op de juiste wijze mee om te gaan.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud omgaan Isolatiematerialen

Herkennen van asbest, glaswol en steenwol, de diverse soorten en toepassingen;

  • Het leren herkennen van de diverse asbestsoorten en de toepassingen ervan gebeurd aan de hand van foto’s van praktijksituaties en aanvullend monstermateriaal;
  • Hoe te handelen bij herkenning.

Deelnemers omgaan Isolatiematerialen

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Tijdsduur omgaan Isolatiematerialen

Cursusduur: 1 dag

Certificaat omgaan Isolatiematerialen

Na afloop van de training ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Inschrijven Offerte Meer