Herkennen van een hennepkwekerij - AAB Training & Opleiding

Herkennen van een hennepkwekerij

De gevaren en herkenbaarheid van de hennepwereld

Cursus herkennen van een hennepkwekerij

Hoe herken je (de gevaren van) een hennepkwekerij? In deze training laten we zien in welke wereld zich de illegale hennepteelt afspeelt. We laten zien hoe de hennepwereld met al zijn gevaren en herkenbaarheid in elkaar steekt. Je waant je in een echte hennepkwekerij, waardoor je henneppanden sneller zult herkennen. Als kers op de taart krijg je ook een kijkje in een synthetisch drugslab en een cocaïne wasserij.

Wat is het doel

Herkennen van signalen in de omgeving die duiden op een illegale hennepkwekerij.

Wie is de doelgroep

Deze cursus is bedoelt voor medewerkers bij gemeente, buurtwachten, woningcorporaties, etc. Als je meer wilt weten over het herkennen van georganiseerde criminaliteit.

Welk resultaat bereik je 

Na afloop van de training weet je de gevaren van een hennepkwekerij en hoe je illegale kwekerijen herkent. Je herkent het materiaal, de geur (synthetische drugs en hennep) en signalen.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de cursus

We beginnen het programma met een presentatie van zo’n drie uur, met de volgende onderwerpen: 

  • Herkenning van buitenaf
  • Aard en omvang van hennepteelt
  • Gevaar van hennepkwekerijen
  • Wateroverlast en brand
  • Gevaar door illegale stroomaansluitingen
  • Geweld in de hennepwereld

Na de presentatie bezoeken we de hennepkwekerij, een gesimuleerde plantage. Hierdoor worden de beelden uit de presentatie levensecht! Er wordt getoond hoe ver de markt van de hennepteelt zich strekt en dat er grote gevaren aan deze teelt vastzitten. Je zult zien dat het minder onschuldig is dan het lijkt, dit gaat om georganiseerde criminaliteit!

Hennep 

De kwekerij bevindt zich in een container. Hierin kunnen veel verschillende scenario’s worden getoond. Iedereen zal zijn eigen werk en werkwijze hier herkennen en de meeste gemaakte fouten tegenkomen. Je leert hoe je veilig kunt werken door het herkennen en laten ervaren van de gevaren, waaronder de meest recente boobytraps en hoe hierop te reageren. Je zult eerder materiaal leren herkennen en de juiste handelingen leren verrichten.

Cocaïne 

Van binnen en buiten kun je de coke bekijken en je ziet welke brandgevaren erbij voorkomen. Je hoort welke verdiensten worden gemaakt en hoe deze leiden tot ondermijning van de bovenwereld. Je ziet hoe de cocaïne wordt ingevoerd en herkent de werkwijze daarin.

Synthetische drugs 

Je kunt meekijken in een lab! Wel veilig, van buitenaf. Je ziet hier hoe ondeugdelijke constructies in elkaar gezet worden terwijl er met gevaarlijke gassen en stoffen gewerkt wordt. Ook wordt duidelijk dat er in kleine ruimtes, zoals woningen en appartementen, labs zijn voorgekomen.

Incompany of open inschrijving

Vanwege het bezoek aan een hennepkwekerij wordt deze cursus op één locatie georganiseerd. Wel is het natuurlijk mogelijk een trainingsochtend of middag in te plannen met je hele team. Vraag voor meer informatie een offerte op. 

Je kunt je ook direct inschrijven voor een van de open inschrijvingen. Bekijk de startdata in het cursusmenu voor een geschikte datum.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij trainingen zoals 'wijkbeheerder' of andere communicatietrainingen zodat je stevig in je schoenen staat bij het aangaan van een gesprek.

Hoe lang duurt de cursus

De cursus duurt 1 dagdeel. Je start om 9:00 uur of om 13:00 uur.

Wat staat er op mijn certificaat

Na afloop aan de cursus ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.