Energieprestatie adviseur - AAB Training & Opleiding

Energieprestatie adviseur

Alle trainingen op het gebied van EP (Methode 2020, woningen, utiliteit, maatwerk)

Opties

Wil jij energielabels opnemen en afgeven voor bestaande bouw, nieuwbouw of utiliteit?

Met de Energieprestatie adviseur opleidingen van AAB bereid jij je voor op het officiële landelijke examen voor 'vakbekwaam adviseur'. Alleen met een geldig certificaat en als je als organisatie BRL 9500 gecertificeerd bent of als je bent aangesloten bij een certificerende instantie mag jij energielabels opnemen en afgeven. 

Wil je dit jaar nog energielabels opnemen en afgeven, dan volg je de EPA-W adviseur of EPA-U adviseur opleiding. 

Wat veranderd voor bestaande EPA-W en EPA-U adviseur in 2021

De nieuwe rekenmethodiek voor energieprestatie, de NTA 8800 gaat vanaf 1 januari 2021 in. Dit betekent veranderingen, ook als jij al EPA adviseur bent. 

Tot 1 januari 2021 kun je nog volgens de huidige methode te werk gaan. Wil je daarna nog steeds gebouwen kunnen opnemen, dan moet je volgens de nieuwe methodiek gediplomeerd zijn. Dat betekent dat je vóór 1 januari 2021 het aanvullende examen behaald moet hebben. Als voorbereiding op het aanvullend examen kun je de 2 daagse opleiding Bijscholing EP-W/B of Bijscholing EP-U/B volgen. 

Nieuwe opleidingen vanaf 2021

Wil je vanaf 2021 energielabels opnemen en afgeven, dan kun je beginnen met de opleiding EP-W/B of EP-U/B. 

Daarnaast zijn er nog vooropleidingen en aanvullende opleidingen. Hoe zit het precies en wat veranderd er voor jou als bestaande adviseur? Waar moet je aan voldoen als nieuwe adviseur? Je leest het in de brochure. 

Offerte Meer