Deskundig asbestverwijderaar - DAV2 - AAB Training & Opleiding

Deskundig asbestverwijderaar - DAV2

DAV2 is de laatste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar

Tweede fase deskundig asbest leren verwijderen

Doelgroep DAV2

De DAV opleiding -DAV2 is bestemd voor asbestsaneerders, slopers, aannemers en medewerkers van glasbedrijven. Vanaf 1 januari 2008 is het wettelijk verplicht dat asbestsaneerders een persoonscertificaat hebben. Hieruit blijkt dat zij zijn opgeleid in theorie en praktijk.

Per 1 maart 2016 is de splitsing ingevoerd in DAV1, praktijk en DAV2. DAV1 is de eerste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar.

Doel Deskundig asbest leren verwijderen 

Deze cursus richt zich op het vergroten van de kennis voor een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen van de SC-530-norm.

DAV2 is de laatste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar. Deze praktische opleiding richt zich op een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen van de SC-530 norm. De praktijk staat in dit deel van de cursus centraal. Aan bod komen thema’s als: omgaan met calamiteiten, uitlezen onderdrukregistratie, emissiearm saneren, saneringstechnieken in containment en veilig uitsluizen van afval.

Werken met asbesthoudende materialen is gebonden aan strenge regels. Uiteraard moet iedereen zich aan deze regels houden.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud DAV2

Een praktijkgerichte opleiding biedt uitkomst: de regels en toepassing ervan staan centraal. Weten hoe het moet, is stap één. Het in de praktijk brengen stap twee.

Door het praktijkgerichte karakter is deze training de meest efficiënte wijze om aan de wettelijke eisen te voldoen. We gebruiken praktijkvoorbeelden zodat de training aansluit bij het dagelijkse werk van de cursist.

Onze jarenlange ervaring met het aansturen en controleren van asbestsaneringen is gebruikt voor de opzet van deze training. Dit biedt cursisten de garantie dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

Tijdsduur Deskundig asbest leren verwijderen 

Cursusduur: 2 dagen (praktijk)

Certificaat DAV2

Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als de kandidaat het examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV2. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 3 jaar.

Inschrijven Offerte Meer