Deskundig Asbest Verwijderaar - DAV2 - AAB Training & Opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar - DAV2

DAV2 is de laatste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar

Cursus deskundig asbestverwijderaar 2 - DAV2

Vanaf 1 januari 2008 is het wettelijk verplicht dat asbestsaneerders een persoonscertificaat hebben. Hieruit blijkt dat zij zijn opgeleid in theorie en praktijk.

Per 1 maart 2016 is de splitsing ingevoerd in DAV1, praktijk en DAV2. DAV1 is de eerste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar.

DAV2 is de laatste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar. Deze praktische opleiding richt zich op een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen van de SC-530 norm. De praktijk staat in dit deel van de cursus centraal. Aan bod komen thema’s als: omgaan met calamiteiten, uitlezen onderdrukregistratie, emissiearm saneren, saneringstechnieken in containment en veilig uitsluizen van afval.

Werken met asbesthoudende materialen is gebonden aan strenge regels. Uiteraard moet iedereen zich aan deze regels houden.

Wie is de doelgroep

De DAV opleiding -DAV2 is bestemd voor asbestsaneerders (in het bezit van een DAV1, DAV of DTA certificaat).

Wat is het doel

Deze cursus richt zich op het vergroten van de kennis voor een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen van de SC-530-norm.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze tweedaagse theoriecursus ben je klaar voor het examen.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, download de brochure of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus 

Weten hoe het moet, is stap één. Het in de praktijk brengen stap twee. Een praktijkgerichte opleiding biedt uitkomst: de regels en toepassing ervan staan centraal.

Door het praktijkgerichte karakter is deze training de meest efficiënte wijze om aan de wettelijke eisen te voldoen. We gebruiken praktijkvoorbeelden zodat de training aansluit bij het dagelijkse werk van de cursist.

Onze jarenlange ervaring met het aansturen en controleren van asbestsaneringen is gebruikt voor de opzet van deze training. Dit biedt cursisten de garantie dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

  • Theoretische en praktische tweedaagse basistraining.
  • Door het praktijkgerichte karakter is deze training de meest efficiënte wijze om aan de wettelijke eisen te voldoen. We gebruiken praktijkvoorbeelden zodat de training aansluit bij het dagelijkse werk van de cursist. 
  • Onze jarenlange ervaring met het aansturen en controleren van asbestsaneringen is gebruikt voor de opzet van deze training. Dit biedt cursisten de garantie dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.
  • Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als de kandidaat het examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV2. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 3 jaar.

Hoeveel deelnemers in een groep

De cursus DAV2 bestaat uit 8 deelnemers per groep. 

Incompany of open inschrijving

Deze cursus is zowel incompany te plannen of te volgen via de open inschrijving. Vraag voor het plannen van een incompany training een offerte bij ons op. Onder het kopje 'startdata' in het cursusmenu vind je alle geplande mogelijkheden om aan te sluiten bij een open inschrijving. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Na het volgen van de cursus DAV2 ben je klaar voor het theorie DAV2 examen. Deze dien je los in te plannen. Ga hiervoor naar 'examen deskundige asbestverwijderaar 2'. Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 2 dagen 

Certificaat DAV2

Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als de kandidaat het examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV2. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 3 jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.