Examen Deskundig Asbest Acceptant - DAA
De training DAA afsluiten met een examen
AAB Training en Opleiding wordt Kader Academy B.V.
De training DAA afsluiten met een examen
Aansluitend van de training DAA kun je het examen afleggen. Dit is niet verplicht. Wil je het examen afleggen dan kun je je hier inschrijven op de datum en locatie van je voorkeur.
Je hebt je ingeschreven voor de cursus DAA of hebt hem net afgerond. Als medewerker en verantwoordelijke op milieustraten, afvalpunten, afvalsoorteerbedrijven en puinbrekers wil je voldoen aan de gestelde eisen volgens de SC-580.
Het examen DAA vindt aansluitend aan de training Deskundig Asbest Acceptant plaats van 16.00 tot 17.00 uur.
Bij 'startdata' in het cursusmenu vind je de geplande data voor het examen. Hier kun jij je direct inschrijven. Je kunt ook een offerte opvragen en je in één keer aanmelden voor zowel de cursusdag als het examen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
4 oktober 2019 | Je leven lang leren. Dat is de wens van het kabinet en dat vraagt om investeringen. Om werkgevers te stimuleren om medewerkers opleidingen te laten volgen, kunnen opleidingskosten voor een opleiding voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf afgetrokken worden van de transitievergoeding.
Met verschillende maatregelen, experimenten en regelingen stimuleert de overheid het leren tijdens de loopbaan, een greep uit de maatregelen:
Leven lang leren staat hoog op de agenda. Naar verwachting zullen de nieuwe regels op 1 januari 2020 gaan gelden. Dit betekent meer investeren in scholing en duurzame inzetbaarheid. Het doel is dat mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen halen.
Opleidingskosten voor een andere functie bij een andere werkgever zijn nu al aftrekbaar van de transitievergoeding. Met dit besluit komen daar ook de opleidingskosten voor een andere functie bij hetzelfde bedrijf bij.
Opleidingskosten ten bate van de functie die iemand al vervult mogen niet worden afgetrokken.
Werknemers kunnen door scholing bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of overstappen naar een andere baan. Werkzoekenden kunnen de kans op werk vergroten met bijscholing of een leerwerktraject.
De Rijksoverheid stimuleert scholing van volwassenen om meerdere redenen:
Werkgevers- en werknemersorganisaties in een sector of regio hebben gezamenlijk sectorplannen opgesteld. Het doel is de arbeidsmarkt verbeteren. Bijvoorbeeld door scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren. Het kabinet heeft € 600 miljoen uitgetrokken om mee te betalen aan de plannen. De sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. De meeste sectorplannen zijn in 2018 afgerond.
Ben je op zoek naar een training of opleiding voor jezelf of voor je medewerkers, kijk dan eens rustig op de website rond. Heb je vragen of wil je meer weten over een van onze trainingen, neem dan gerust contact op met info@aabgroep.nl of 0341-499744
Bron: Rijksoverheid
24 september 2019 | Op 30 oktober 2019 organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bijeenkomst met diverse vraagstukken, zoals: Hoe kun je als werkgever en medewerker samen zorgen voor een eerlijke, gezonde en veilige werksfeer?
Meld je aan voor een van de werksessies. Breng je ervaring mee, laat je inspireren en doe kennis op die je kunt gebruiken in je eigen werk, organisatie of branche. Het wordt een interessante dag voor verschillende partijen: werkgevers, werkenden, branches en cao-handhavers. Samen zijn we verantwoordelijk voor Veilig en Goed Werk!
Uit welke werksessies heb je de keuze:
Wil je meedenken en mee leren? Meld je dan aan!
16 juli 2019 | Weet jij waar je moet verzamelen in geval van brand op locatie, weet jij wat een etiket met een dode vis/boom betekent? Deze en meer pictogrammen vind je op onze poster!
Werk je op een milieustraat, depot, werkplaats of ergens anders waar je veel te maken krijgt met gevaarlijke stoffen of situaties? Deze poster helpt je pictogrammen herkennen die je tegenkomt tijdens je dagelijkse werkzaamheden.
Perfect voor op een milieustraat, KCA depot, in de kantine, in het gemeentehuis... of op de wc?
Vraag hem gratis aan via info@aabgroep.nl en geef het een mooi plekje bij jullie op locatie!
(zolang de voorraad strekt)
27 februari 2019 | Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk.
Uit cijfers van de Inspectie SZW blijkt dat het aantal meldingen van een arbeidsongeval met vier procent is gestegen van 4212 in 2017 naar 4368 in 2018. Vorig jaar vielen bij 70 arbeidsongevallen 71 dodelijke slachtoffers, een stijging ten opzichte van de 54 dodelijke slachtoffers die vielen bij ongevallen in 2017. De meeste van deze fatale ongelukken vonden plaats in de sectoren bouw, vervoer en opslag, handel en industrie.
Veilig werken is nog steeds niet vanzelfsprekend. In de huidige economie zien we dat er steeds sneller en efficiënter gewerkt moet worden. Het gevolg is dat er ook steeds meer onveilige situaties ontstaan en meer ongelukken.
Inspecteur-generaal Marc Kuipers roept bedrijven op om meer werk te maken van veilige arbeidsmiddelen, veiligheidsprocedures en een cultuur van gezond en veilig werken. Ben jij je er van bewust dat veiligheid en gezondheid op het werk staat of valt met de cultuur in het bedrijf?
Ongelukken tijdens het werken komen relatief meer voor bij kleine bedrijven met minder dan 10 werknemers. Vooral jongeren tussen 15 en 24 jaar en ouderen zijn vaak betrokken bij arbeidsongevallen. De meest voorkomende ongelukken zijn: het vallen van hoogte, 'gegrepen' worden door bewegende delen van een machine, geraakt worden door vallende objecten en aanrijdingen.
Om de veiligheidscultuur te verbeteren is het aan te raden om bewustwording trainingen te geven. Vaak weet een werknemer wel hoe een machine werkt, hoe een heftruck bestuurd moet worden en waarom hij een helm moet dragen. Het grootste gevaar is dat de werknemer zich niet genoeg bewust is van de risico's die het werk met zich mee brengt. Laks- en roekeloosheid ontstaan als een medewerker geen duidelijke of niet genoeg instructies krijgt. Er zijn verschillende manieren om medewerkers te informeren en te trainen. Organiseer bijvoorbeeld eens een veiligheidsdag, meld je aan voor een toolbox abonnement of scroll eens door onze veiligheidstrainingen.
Heb je ondersteuning nodig bij het verbeteren van de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie?
We komen graag bij je langs om de situatie op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Bron: Inspectie SZW
1 uur
€ 165,00 excl. BTW (All-in)
Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat
Wil je meerdere deelnemers aanmelden?
Vraag dan een incompany offerte aan.
Ontvang uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting.
Download de brochureMeld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.
Praktijkgerichte opleidingen op het gebied van Veiligheid, Arbo, Milieu en Kwaliteit. Een breed aanbod en ervaren trainers uit het werkveld. Dé kracht van AAB!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte omtrent ons trainingsaanbod en onze activiteiten.