Deskundig Asbest Verwijderaar - DAV1 - AAB Training & Opleiding

Deskundig Asbest Verwijderaar - DAV1

Veilig asbest verwijderen volgens de richtlijnen van de SC-530-norm

Cursus deskundig asbest verwijderaar - DAV1

Met deze cursus haal je de eerste fase in het deskundig asbest leren verwijderen. 

Vanaf 1 januari 2008 is het wettelijk verplicht dat asbestsaneerders een persoonscertificaat hebben. Hieruit blijkt dat zij zijn opgeleid in theorie en praktijk.

Per 1 maart 2016 is de nieuwe DAV-regeling ingegaan, waarbij onderscheid wordt gemaakt in DAV1 en DAV2. DAV1 is de eerste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar. Deze opleiding richt zich op het vergroten van de kennis voor een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen. Deze moeten voldoen aan de voorwaarden Arbeidsomstandighedenbesluit (art. 4.54) en het persoonscertificaat.

Na het behalen van het DAV1 certificaat ga je in 6 maanden verder met leren in de praktijk. Onder begeleiding van een mentor krijg je een opdrachtenpakket en moeten er 120 pakuren gemaakt worden, waarvan minimaal 30 in containment. Ook voor de begeleiding van deze mentor kun je bij ons terecht. Na het behalen van de 120 pakuren en het uitvoeren van de praktijkopdrachten kan de mentor het DAV1 traject afronden in Ascert. Na goedkeuring vanuit Ascert mag de DAV1 kandidaat de vervolgstap maken naar DAV2. Hij/zij rondt de gehele opleiding af wanneer het examen DAV2 met goed gevolg is afgelegd.

Werken met asbesthoudende materialen is gebonden aan strenge regels. Uiteraard moet iedereen zich aan deze regels houden. Een praktijkgerichte opleiding biedt uitkomst: de regels en toepassing ervan staan centraal. Weten hoe het moet, is stap één. Het in de praktijk brengen stap twee.

Wie is de doelgroep

Deze DAV opleiding - DAV 1 is bestemd voor asbestsaneerders, slopers, aannemers, particulieren, uitzendbureaus en medewerkers van glasbedrijven.

Wat is het doel

Deze cursus richt zich op het vergroten van de kennis voor een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen van de SC-530-norm.

Welk resultaat bereik je

Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als je het examen succesvol aflegt, ontvangt je het persoonscertificaat DAV1. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 6 maanden.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, download de brochure of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

  • Theoretische en praktische tweedaagse basistraining. 
  • Door het praktijkgerichte karakter is deze training de meest efficiënte wijze om aan de wettelijke eisen te voldoen. 
  • We gebruiken praktijkvoorbeelden, zodat de training aansluit bij het dagelijkse werk van de cursist.  
  • Onze jarenlange ervaring met het aansturen en controleren van asbestsaneringen is gebruikt voor de opzet van deze training. Dit biedt cursisten de garantie dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

Hoeveel deelnemers in een groep

Er mogen 8 deelnemers in een groep.

Incompany of open inschrijving

De cursus is zowel incompany te organiseren als te volgen via de open inschrijving. Vraag een offerte op voor een incompany training op maat of bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Na het volgen van de theorie cursus kun je het examen doen. Daarnaast moet je een geldig fittest certificaat overleggen (ook af te nemen tijdens de training DAV1) en deel 1 van de instructie 'adembescherming' kunnen tonen.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 2 dagen

Certificaat DAV 1

Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als de kandidaat het theorie DAV examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV1. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 6 maanden.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.