Deskundig Asbest Acceptant - DAA - AAB Training & Opleiding

Deskundig Asbest Acceptant - DAA

Kennis en praktische vaardigheden opdoen voor deskundige acceptatie van asbest afval

Cursus Deskundig Asbest Acceptant

Uit een onderzoeksrapport van onder meer de Inspectie SZW is gebleken dat medewerkers van milieustraten, afvalpunten, afvalsorteerbedrijven en puinbrekers vaak niet goed zijn opgeleid om verantwoord met de risico’s van asbest om te gaan. Met name de inzameling van particulier asbestafval blijkt in veel van de onderzochte gemeentewerven onveilig te gebeuren. Dit brengt risico’s voor mens en milieu met zich mee.

De eis om gediplomeerd te zijn geldt per 1 januari 2012.

Wie is de doelgroep

De DAA opleiding is bedoeld voor medewerkers en verantwoordelijken van milieustraten, afvalpunten, afvalsorteerbedrijven en puinbrekers die in aanraking kunnen komen met asbest. Daarnaast de is de cursus bedoeld voor iedereen die moet voldoen aan de gestelde eisen conform de SC-580.

Wat is het doel

De training Deskundig Asbest Acceptant (DAA) reikt cursisten alle kennis en praktische vaardigheden aan voor een deskundige acceptatie van asbest (verdacht) afval.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de training ben je in staat om asbestverdacht materiaal te herkennen en er op de juiste wijze mee om te gaan, zoals bedoeld in de Arbeidsomstandighedenwet.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op, download de brochure of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • wetgeving asbest;
  • asbestherkenning;
  • acceptatievoorwaarden bij milieustraten, stortplaatsen, puin en grond;
  • persoonlijke bescherming en praktische handreikingen voor verpakking en opslag.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving

Deze cursus is zowel incompany te organiseren of bij te wonen via de open inschrijving. Vraag een offerte op of bekijk de 'startdata' in het cursusmenu voor alle geplande open inschrijvingen.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Aansluitend aan de cursus kun je het officiële examen afleggen. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Bewijs van deelname

Na het volgen van de cursus ontvang je digitaal een bewijs van deelname. Wil je een certificaat, dan zul je hiervoor het examen moeten afleggen. Dit certificaat heeft dan een geldigheidsduur van 10 jaar.

Examen cursus Deskundig Asbest Acceptant

Het eventuele examen ‘Deskundig Asbest Acceptant’ sluit aan bij de veiligheidsaspecten, opgenomen in SC-530 en SC-540 (Stichting Ascert) en de relevante wet- en regelgeving hieromtrent. Dit examen is niet verplicht.

Meer informatie over het examen deskundig asbest acceptant en je hiervoor aanmelden kan hier.  

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.