Deskundig Asbest Acceptant (DAA) - AAB Training & Opleiding

Deskundig Asbest Acceptant (DAA)

Kennis en praktische vaardigheden opdoen voor deskundige acceptatie van asbest afval

Uit een onderzoeksrapport van onder meer de Inspectie SZW is gebleken dat medewerkers van milieustraten, afvalpunten, afvalsorteerbedrijven en puinbrekers vaak niet goed zijn opgeleid om verantwoord met de risico’s van asbest om te gaan. Met name de inzameling van particulier asbestafval blijkt in veel van de onderzochte gemeentewervenonveilig te gebeuren. Dit brengt risico’s voor mens en milieu met zich mee.

De eis om gediplomeerd te zijn geldt per 1 januari 2012.

Doelgroep cursus DAA

De DAA opleiding is bedoeld voor medewerkers en verantwoordelijken van milieustraten, afvalpunten, afvalsorteerbedrijven en puinbrekers die in aanraking kunnen komen met asbest. Daarnaast de is de cursus bedoeld voor iedereen die moet voldoen aan de gestelde eisen conform de SC-580.

Doel

De training Deskundig Asbest Acceptant (DAA) reikt cursisten alle kennis en praktische vaardigheden aan voor een deskundige acceptatie van asbest (verdacht) afval.

Resultaat

Na het volgen van de training is de cursist in staat om asbestverdacht materiaal te herkennen en er op de juiste wijze mee om te gaan, zoals bedoeld in de Arbeidsomstandighedenwet.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud cursus Deskundig Asbest Acceptant

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • wetgeving asbest;
  • asbestherkenning;
  • acceptatievoorwaarden bij milieustraten, stortplaatsen, puin en grond;
  • persoonlijke bescherming en praktische handreikingen voor verpakking en opslag.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Tijdsduur cursus DAA

Cursusduur: 1 dag

Examen cursus Deskundig Asbest Acceptant

Het eventuele examen ‘Deskundig Asbest Acceptant’ sluit aan bij de veiligheidsaspecten, opgenomen in SC-530 en SC-540 (Stichting Ascert) en de relevante wet- en regelgeving hieromtrent. Dit examen is niet verplicht.

Inschrijven Offerte Meer