Asbestvoorlichting - AAB Training & Opleiding

Asbestvoorlichting

Bewustwording van risico's bij asbest en hoe deze te vermijden dan wel beheersbaar maken

Cursus Asbestvoorlichting

Hoe ga je verantwoord om met asbest? Als je dagelijks werkt met asbest is het belangrijk om veilig te werken en risico's weg te nemen. Met een asbestvoorlichting leg je de basis voor een veilige omgang met asbest.

Wie is de doelgroep

De cursus Asbestvoorlichting is bedoeld voor: Aannemers, Monteurs, Gemeenteambtenaren, Servicemedewerkers, Opzichters van woningbouwverenigingen, Vastgoedeigenaren en beheerders en Medewerkers van hulpdiensten, zoals politie en brandweer.

Wat is het doel

Asbest is vooral in de bouw veel toegepast vanwege de uitstekende brandvertragende, isolerende en duurzame eigenschappen van het materiaal. Totdat men ontdekte dat asbestvezels schadelijk zijn voor de gezondheid.

  • Sinds het Asbestverwijderingsbesluit van kracht is, is het werken met en het verwerken en transporteren van asbesthoudende materialen aan strenge regels gebonden.
  • Maar is iedereen in staat om asbest te herkennen? En wat is asbest precies?

Welk resultaat bereik je

Met deze training leg je een basis voor een veilige omgang met asbest. Het doel van de voorlichting is werknemers bewust te maken van de risico’s die aan asbest zijn verbonden en aan te geven hoe de risico’s vermeden dan wel beheersbaar gemaakt kunnen worden.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte op, download de brochure, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

De invulling van de voorlichting wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald. Afhankelijk van de duur van de voorlichting kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Gevaren van asbest
  • Herkennen van soorten asbest en asbesthoudend materiaal
  • Beschermingsmaatregelen
  • Wet- en regelgeving
  • Procedures binnen de organisatie inzake asbest
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Hoeveel deelnemers per groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving

Geef deze cursus incompany zodat de inhoud aangepast kan worden aan specifieke wensen. Vraag voor de mogelijkheden een offerte op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Kijk ook eens bij de cursus Asbestherkenning of Asbestdeskundige. Ga voor alle asbesttrainingen naar de categorie asbest.

Wat staat er op mijn certificaat

De cursist ontvangt digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.