Klein Chemisch Afval (KCA) - Medewerker - AAB Training & Opleiding

Klein Chemisch Afval (KCA) - Medewerker

Klein Chemisch Afval in ontvangst kunnen nemen en sorteren, bewust van de gevaren en risico’s

Cursus KCA medewerker

Er is maar één ding dat belangrijk is: zorgen dat je 's avonds weer veilig thuis komt. 

De training KCA depothouder staat in het teken van veiligheid. De risico's op een depot worden vaak onderschat! Je krijgt te maken met gevaarlijke stoffen, drugs afval, asbest, naalden en noem maar op. Ben jij je bewust van wat je inneemt op het depot?

Wie is de doelgroep

De cursus KCA Medewerker volg je als je werkzaam bent op de milieustraat of op het KCA depot, onder verantwoording van een depothouder KCA. Je komt dagelijks in aanraking met klein chemisch afval en de gevaarlijke stoffen die hierbij komen kijken.

Wat is het doel

Het doel van de cursus KCA medewerkers is je bewust te maken van de gevaren zodat je op verantwoorde wijze Klein Chemisch Afval in ontvangst kunt nemen en sorteren. Je bent bewust van de gevaren en risico’s die bij het verwerken van gevaarlijke stoffen komen kijken.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de risico’s van gevaarlijke stoffen en houdt hier rekening mee bij het innemen of sorteren van het aangeboden Klein Chemisch Afval.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Wat is de inhoud van de cursus

De cursus KCA medewerker gaat in op het innemen en sorteren van gevaarlijke afvalstoffen. In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • (her)kennen van Klein Chemisch Afval;
  • signaleringen op etiketten en verpakkingen;
  • innemen en sorteren van afval (KCA);
  • veilig werken met gevaarlijke stoffen, risico’s en gevaren;
  • bewustwording van de gevaren en veilig werken op het depot;
  • benodigde Persoonlijke Beschermingsmiddelen.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Ben je al in het bezit van een KCA medewerker certificaat, maar is deze (bijna) verlopen? Volg dan een herhaling

Ben je depothouder/ beheerder? Volg dan de cursus KCA depothouder.

Praktische informatie

Cursusduur: 2 dagen.

Aantal deelnemers: minimaal 5 personen en maximaal 12 personen. 

Incompany of open inschrijving: geef deze training incompany zodat je medewerkers direct op een eigen depot aan de slag kunnen.Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor de mogelijkheden. 

Je kunt je ook aanmelden voor een open inschrijving op een locatie bij jou in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu of schrijf je direct in.

Certificaat: na deelname aan de cursus KCA medewerker en het positief afsluiten van de praktijkopdrachten, ontvang je een persoonlijk certificaat met een adviesgeldigheidsduur van 3 jaar.

Als je bent opgeleid als KCA medewerker mag je nooit zelfstandig op het depot werken. Dit is alleen toegestaan onder de verantwoordelijkheid van een KCA depothouder. Deze depothouder moet hiervoor een cursus KCA depothouder hebben afgerond.

Wat houdt een adviesgeldigheidsduur in? Hierover kun je meer lezen in het artikel ‘Geldigheidsduur en adviesgeldigheid

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.