Klein Chemisch Afval (KCA) - Herhaling - AAB Training & Opleiding

Klein Chemisch Afval (KCA) - Herhaling

Update van kennis voor de ‘Medewerker Klein Chemisch Afval’ of ‘Depothouder Klein Chemisch Afval’

Cursus KCA herhaling

Een certificaat voor KCA depothouder of KCA medewerker heeft een adviesgeldigheidsduur van 3 jaar. Na het verlopen van deze 3 jaar is het belangrijk om een herhalingstraining te volgen zodat kennis up-to-date blijft. Een adviesgeldigheid geeft aan dat het niet verplicht is om een herhalingstraining te volgen, maar wel verstandig in verband met de risico's die je loopt bij het werken met Klein Chemisch Afval. 

Wie is de doelgroep

De cursus KCA Herhaling volg je als je werkzaam bent op de milieustraat of op het KCA-depot. Daarnaast ben je al in het bezit van het certificaat ‘Medewerker Klein Chemisch Afval’ of ‘Depothouder Klein Chemisch Afval’. Je wilt graag een opfris krijgen over wet en regelgeving en weer scherp zijn op de gevaren van Klein Chemisch Afval.

Wat is het doel

Na het volgen van de cursus KCA herhaling ben je weer op de hoogte van de geactualiseerde kennis en recente ontwikkelingen in de werkwijze met en risico’s van gevaarlijke stoffen. 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de herhalingsdag ontvang je een nieuw certificaat. Hiermee laat je zien dat jij je kennis actueel houd en veilig werkt!

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Wat is de inhoud van de cursus

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • herhalen en uitbreiden van kennis over Klein Chemisch Afval;
  • bespreken en analyseren recente ervaringen met innemen en sorteren van afval op de eigen werkplek;
  • belangrijkste wijzigingen in de regelgeving over en de gevolgen voor de werkwijze met KCA;
  • Nieuwe wetgeving (GHS-EV).

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Ben je nog niet in het bezit van een KCA depothouder of KCA medewerker certificaat? Bekijk hier alle KCA cursussen

Werk je niet met Klein Chemisch Afval maar wel op een milieustraat, bekijk dan de cursus milieustraat beheerder of de cursus milieustraat medewerker.

Praktische informatie

Cursusduur: 1 dag.

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen. 

Incompany of open inschrijving: geef deze training incompany zodat je medewerkers met eigen voorbeelden en ervaringen aan de slag kunnen. Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt deze cursus ook via de open inschrijving volgen. Je komt samen met een aantal cursisten vanuit andere organisaties wat de dag extra leuk en leerzaam maakt! Bekijk de startdata in het cursusmenu voor een locatie bij jou in de buurt. 

Certificaat: na deelname aan de cursus KCA herhaling en het positief afsluiten van de praktijkopdrachten, ontvang je een persoonlijk certificaat met een adviesgeldigheidsduur van 3 jaar.

Wat houdt een adviesgeldigheidsduur in? Hierover kun je meer lezen in het artikel ‘Geldigheidsduur en adviesgeldigheid

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.