KAM coördinator  - AAB Training & Opleiding

KAM coördinator

Wordt een resultaatgerichte KAM coördinator

Opleiding KAM coördinator

Een KAM coördinator is het aanspreekpunt binnen de organisatie voor kwaliteitszaken, arbo-aangelegenheden en milieuzaken. Je hebt contacten met interne en externe deskundige op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Je zorgt ervoor dat risico's op deze aspecten in kaart worden gebracht en zo de organisatie versterkt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de vereiste certificaten, je kent de inhoud van verschillende vergunningen en je weet hoe je als organisatie hiermee om moet gaan. 

Doordat de opleiding KAM coördinator is ontwikkeld door KAM adviseurs en coördinatoren leer je wat je in de praktijk tegen kunt komen in combinatie met de theorie. Dat maakt deze opleiding uniek en een waardevolle aanvulling voor jouw functie.

Wie is de doelgroep

De KAM coördinator opleiding is geschikt voor medewerkers die zich bezig (gaan) houden met werkzaamheden op het gebied van Kwaliteit, Arbo en/of Milieu (KAM) en/of medewerkers die de functie van intern KAM coördinator (gaan) uitvoeren binnen de eigen organisatie. 

Denk aan de functie KAM coördinator, QHSE manager of Arbocoördinator in de bouw, installatietechniek, bij gemeenten of waterschappen. 

Ook is de opleiding geschikt voor Middelbare Veiligheidskundigen die meer verdieping willen op het onderdeel kwaliteit en milieu.

De benodigde vooropleiding is minimaal mbo denk- of werkniveau.

Wat is het doel

Heb jij een coördinerende, adviserende of ondersteunende rol bij de ontwikkeling van KAM managementsystemen? Hiermee voldoet jouw organisatie niet alleen aan een aantal wettelijke verplichtingen, maar kun je ook voorzien in de behoefte van opdrachtgevers. 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van onze praktijkgerichte KAM coördinator opleiding ben je in staat KAM zorgsystemen te ontwikkelen, beheren en onderhouden.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Schrijf je in voor de een van de mogelijke startdata en we sturen je het lesrooster toe.

Wat is de inhoud van de opleiding

De KAM Coördinator opleiding is opgezet vanuit onze jarenlange praktijkervaring. De docenten zijn naast hun werk dagelijks actief als KAM coördinator of als adviseur. 

De opleiding bestaat uit 5 modules met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Het opzetten en onderhouden van managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Denk aan ISO 9001, ISO 45001 en ISO 14001 
  • Verzorgen van interne audits en ondersteunen bij externe audits
  • Het formuleren van het beleid
  • Het opstellen en realiseren van actieplannen

Download de brochure KAM Coördinator voor een uitgebreide toelichting op de indeling van de modules.

Module Basis I 

De basis: waarin je meer leert over wat de KAM coördinator functie inhoudt. Wat is nou eigenlijk kwaliteit, milieu en arboveiligheid? 

De meeste KAM coördinatoren krijgen in hun werk het meest te maken met veiligheid/arbo aspecten. In deze opleiding worden juist alle onderdelen uitgelicht. Vooral kwaliteit en milieu zijn vaak een onderbelicht onderdeel terwijl je dit wel tegenkomt in de praktijk. Je leert de connectie te leggen tussen deze verschillende onderdelen en hier je voordeel mee te behalen.

Module Kwaliteit 

In module 2 gaan we aan de slag met het onderdeel 'kwaliteit'. Productwetgeving, kwaliteitsmanagement, Lean en Kaizen en meer komt aan bod. Veel KAM coördinatoren hebben met verschillende managementsystemen te maken. In deze module worden verschillen toegelicht en hoe je juist een connectie kunt maken tussen de managementsystemen. 

Module Arbeidsomstandigheden

In module 3 komt onder andere de arbeidsomstandigheden wet- en regelgeving, wie is aansprakelijk en Inspectie SZW aan bod. 

Module Milieu 

In module 4 gaan we dieper in op de milieu wet- en regelgeving en de interpretatie van ISO 14001. Wat zijn milieuthema's en risico's voor jouw organisatie?

Module Basis II

In de afgelopen dagen hebben we het managementsysteem uitgeplozen en opgezet. Nu gaan we aan de slag met de interne audit en rapporteren. Hoe kunnen we het opgezette managementsysteem controleren, verbeteringen signaleren en verbeteringen toepassen? Hoe rapporteer je hierover en geef je deskundig advies?

Examen

Tot slot sluit je de opleiding af met een schriftelijk examen.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Incompany of open inschrijving

Zijn er binnen de organisatie meer medewerkers die interesse hebben in de opleiding, organiseer dan een incompany bij jou op locatie. De docent neemt van te voren contact op om de werksituaties te bespreken en de training passend te maken aan jullie wensen. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt je ook direct inschrijven voor een open inschrijving op een locatie bij jou in de buurt. Bekijk de startdata in het cursusmenu.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

De opleiding KAM coördinator is een verdiepende opleiding na de opleiding Basis Veiligheidskundige (BVK) of de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige (MVK).

Hoe lang duurt de opleiding

De cursus KAM coördinator bestaat uit 11 lesdagen en een examen. De gemiddelde doorlooptijd is 3,5 maand.

Lesdagen duren van 8:30 - 17:00 uur

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.