AVG infosessie - AAB Training & Opleiding

AVG infosessie

Wat gaat er veranderen na mei en de invoering van de AVG?

AVG - Algemene verordening gegevensbescherming 

Op 17 april organiseert AAB training & opleiding een informatiebijeenkomst over de invoering van de AVG. Wij merken dat er veel vragen zijn omtrent de AVG - algemene verordening gegevensbescherming, die ingaat op 25 mei as.  Wat gaat er voor jouw organisatie veranderen en hoe ga je hiermee om?

Om een beeld te krijgen van wat er precies veranderd organiseert AAB een informatiebijeenkomst om je op de hoogte te stellen van de wijzigingen en hoe je als organisatie kunt voldoen aan de eisen van de AVG. 

Wat houdt de AVG in?

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wetgeving heeft impact op alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen en of persoonsgegevens verwerken die verzameld zijn door andere organisatie. Kort gezegd zouden we kunnen zeggen dat iedere organisatie in meer of mindere mate met deze wetgeving te maken heeft. Zo verwerkt iedere organisatie al persoonsgegevens van hun eigen personeel, maar zijn er ook veel organisatie zoals gemeentes, zorginstellingen, maar ook webshops die persoonsgegevens verzamelen.

Doel infosessie AVG

Met behulp van de infosessie wordt inzicht verkregen in deze wetgeving zodat eenieder in zijn organisatie aan de slag kan en zich geen zorgen hoeft te maken over de Autoriteit Persoonsgegevens of betrokkenen die hun rechten uitvoeren.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder d

Inhoud informatiebijeenkomst AVG

In de wetgeving zijn een aantal belangrijke wijzigingen benoemd ten opzichte van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Een  deel van de eisen gaan over “welke persoonsgegevens je op welke wijze mag verzamelen” en ander deel gaat over “hoe je daarmee omgaat”. Zo moet je passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen om enerzijds de persoonsgegevens te verzamelen, maar op verzoek kan het ook mogelijk zijn dat je iemand inzage geeft in zijn persoonsgegevens of deze zelfs moet verwijderen.

In een korte presentatie van een uur zal een expert op het gebied van  Informatiebeveiliging inzoomen op deze wetgeving en de impact die het heeft op organisaties. Het afgelopen jaar heeft hij veel organisaties van IT-dienstverleners, tot zorginstellingen geholpen met het implementeren van deze wetgeving. Hierbij zal vooral de bedrijfsmatige kant worden toegelicht: Waar liggen de prioriteiten, hoe ga je om met betrokkene en welke eisen moet je stellen binnen de organisatie om op een respectvolle manier met privacy om te gaan.

Tijdsduur

De informatiebijeenkomst  begint om 15:00 uur. De spreker zal circa een uur aan het woord zijn. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen, waar je bijvoorbeeld tegen aan loopt binnen je organisatie.

Inschrijven Offerte Meer