AVG infosessie - AAB Training & Opleiding

AVG infosessie

Wat houdt de AVG in en wat zijn de meest relevante aanpassingen?

Infosessie AVG - Algemene verordening gegevensbescherming 

Een informatiebijeenkomst over de invoering van de AVG. Nog steeds zijn veel organisaties niet goed ingericht volgens de voorwaarden die de Algemene verordedening gegevensbescherming stelt. Wat is er voor jouw organisatie verandert en hoe ga je hiermee om?

Om een beeld te krijgen van wat er precies is veranderd organiseert AAB een informatiebijeenkomst om je op de hoogte te stellen van de wijzigingen en hoe je als organisatie kunt voldoen aan de eisen van de AVG. 

Wat houdt de AVG in?

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wetgeving heeft impact op alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen en of persoonsgegevens verwerken die verzameld zijn door andere organisatie. 

Kort gezegd zouden we kunnen zeggen dat iedere organisatie in meer of mindere mate met deze wetgeving te maken heeft. Zo verwerkt iedere organisatie al persoonsgegevens van hun eigen personeel, maar zijn er ook veel organisatie zoals gemeentes, zorginstellingen, maar ook webshops die persoonsgegevens verzamelen.

Wat is het doel 

Met behulp van de infosessie wordt inzicht verkregen in deze wetgeving zodat eenieder in zijn organisatie aan de slag kan en zich geen zorgen hoeft te maken over de Autoriteit Persoonsgegevens of betrokkenen die hun rechten uitvoeren.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de infosessie AVG weet je precies wat de AVG inhoud en wat je nog moet doen bij jou in de organisatie. 

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder d

Wat is de inhoud van de informatiebijeenkomst

In de wetgeving zijn een aantal belangrijke wijzigingen benoemd ten opzichte van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Een  deel van de eisen gaan over “welke persoonsgegevens je op welke wijze mag verzamelen” en ander deel gaat over “hoe je daarmee omgaat”. Zo moet je passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen om enerzijds de persoonsgegevens te verzamelen, maar op verzoek kan het ook mogelijk zijn dat je iemand inzage geeft in zijn persoonsgegevens of deze zelfs moet verwijderen.

In een korte presentatie van een uur zal een expert op het gebied van  Informatiebeveiliging inzoomen op deze wetgeving en de impact die het heeft op organisaties. Het afgelopen jaar heeft hij veel organisaties van IT-dienstverleners, tot zorginstellingen geholpen met het implementeren van deze wetgeving. Hierbij zal vooral de bedrijfsmatige kant worden toegelicht: Waar liggen de prioriteiten, hoe ga je om met betrokkene en welke eisen moet je stellen binnen de organisatie om op een respectvolle manier met privacy om te gaan.

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 30 personen per groep

Incompany of open inschrijving

Deze bijeenkomst is zowel incompany te organiseren of via de open inschrijving te volgen. Bij een incompany bijeenkomst neemt de adviseur van te voren contact op om de situatie bij jou in de organisatie te bespreken en hiervoor een programma samen te stellen. Vraag een offerte op voor meer informatie.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Is de AVG jou wel duidelijk, maar wil je als Privacy Officer aan de slag bij jou in de organisatie, volg dan de cursus Privacy Officer

Hoe lang duurt de bijeenkomst

De informatiebijeenkomst is in te plannen op een moment na keuze, zowel digitaal als fysiek te organiseren. De spreker zal circa een uur aan het woord zijn. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen, waar je bijvoorbeeld tegen aan loopt binnen je organisatie.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.