Niveau 2 (opzichters, uitvoerders) - AAB Training & Opleiding

Wet natuurbescherming - Niveau 2 (opzichters, uitvoerders)

Op deskundige wijze onderhoud verrichten in gemeentelijk groen

Cursus wet natuurbescherming niveau 2

De Wet natuurbescherming (tot 1 januari 2017 Flora- en Faunawet) heeft grote gevolgen voor het werk in de gemeentelijke groenvoorzieningen. In de wet is tenslotte nauwkeurig de (beschermde) status van alle planten en dieren vastgelegd. Dit kan betekenen dat bepaalde apparatuur niet ingezet kan worden of dat sommige werkzaamheden niet op elk moment kunnen worden uitgevoerd. Het is logisch dat als er ontheffingen moeten worden aangevraagd, dit tot grote vertraging kan leiden. Met de door het ministerie van LNV goedgekeurde gedragscode is het mogelijk om beheerwerkzaamheden, mits men volgens de afgesproken code werkt, zonder vooraf aangevraagde ontheffing uit te voeren. In het kader van deze gedragscode is een door de Vereniging Stadswerk in samenwerking met enkele ‘groene’ opleidingsinstituten een persoonscertificeringstraject opgesteld.

Wie is de doelgroep

De cursus wet natuurbescherming Niveau 2 is bedoeld voor opzichters/uitvoerders.

Wat is het doel

Als bezitter van dit certificaat ben je in staat om op het gebied van flora en fauna tijdens de uitvoering van het werk op deskundige wijze met risico’s om te gaan. Dus je weet de risico’s op gebied van flora en fauna in het gemeentelijk groen te managen. Je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om de verplichtingen in het kader van de Flora- & Faunawet (per 1 januari 2017 De Natuurwet) toe te passen.

Welk resultaat bereik je

De nadruk tijdens de cursus ligt om op deskundige wijze met risico’s om te gaan tijdens uitvoerende werkzaamheden. Binnen de gedragscode flora en fauna weet je de risico’s en ben je in staat de werkzaamheden te managen.

Wil je meer informatie?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte op. Heb jij je keuze al gemaakt? Schrijf je direct in voor een van de open inschrijvingen bij jou in de buurt. 

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

26 mei 2021
Asselsestraat 328B - 7312 TR Apeldoorn
€ 540,00
27 mei 2021
Hazerswoude-Rijndijk
€ 540,00

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • context Flora & Faunawet (per 1 januari 2017 De Natuurwet);
  • kennis van beschermde flora en fauna;
  • zorgvuldig handelen;
  • communicatie/werkproces.

De nadruk ligt in deze training op de laatste twee onderwerpen.

De training wordt afgesloten met een erkend examen onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Stadswerk.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Examen 

De cursus wet natuurbescherming staat zonder de examenkosten vermeld omdat je hier een keuze in hebt. Bekijk de mogelijkheden onder het kopje certificering in het cursusmenu.

Relevante of vervolgtrainingen 

Ben je er nog niet van overtuigd dat de cursus wet natuurbescherming niveau 2 voor jou geschikt is? Niveau 2 is specifiek bedoeld voor opzichters/ uitvoerders. Daarnaast kun je nog niveau 1 volgen, voor medewerkers en voormannen of wet natuurbescherming niveau 3 voor werkvoorbereiders en bedrijfsleiders. 

Incompany of open inschrijving

Bij een incompany training neemt de docent van te voren contact op om de inhoud van de cursus door te nemen en af te stemmen op de situatie in de organisatie.

Hoe lang duurt de cursus

De cursus wet natuurbescherming niveau 2 duurt twee dagen. 

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Examen 

De training wordt afgesloten met een erkend examen. Hieronder tref je een overzicht van de kosten voor het examen:

Examenkosten:
Niveau II € 115,00

Examenkosten via Stadswerk:
Niveau II € 199,00 (incl.boek)

Voor alle mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.