Wet Natuurbescherming - niveau 3 - AAB Training & Opleiding

Wet Natuurbescherming - niveau 3

Voor werkvoorbereiders en bedrijfsleiders - De juridische verplichtingen en aansprakelijkheden

Cursus wet natuurbescherming niveau 3

De Wet natuurbescherming (tot 1 januari 2017 Flora- en Faunawet) heeft grote gevolgen voor het werk in de gemeentelijke groenvoorzieningen. In de wet is tenslotte nauwkeurig de (beschermde) status van alle planten en dieren vastgelegd. Dit kan betekenen dat bepaalde apparatuur niet ingezet kan worden of dat sommige werkzaamheden niet op elk moment kunnen worden uitgevoerd. Het is logisch dat als er ontheffingen moeten worden aangevraagd, dit tot grote vertraging kan leiden. Met de door het ministerie van LNV goedgekeurde gedragscode is het mogelijk om beheerwerkzaamheden, mits men volgens de afgesproken code werkt, zonder vooraf aangevraagde ontheffing uit te voeren. In het kader van deze gedragscode is een door de Vereniging Stadswerk in samenwerking met enkele ‘groene’ opleidingsinstituten een persoonscertificeringstraject opgesteld.

Wie is de doelgroep

De cursus Wet natuurbescherming Niveau 3 is specifiek bedoeld voor werkvoorbereiders en bedrijfsleiders.

Welk resultaat bereik je

Naast de uitvoerende en beleidsmatige kant van de Wet natuurbescherming, leer je ook de juridische verplichtingen en aansprakelijkheden in de werkvoorbereiding. Je leert hoe te handelen in het geval er fouten worden gemaakt.

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op voor meer informatie of download een brochure om de cursusinformatie op een later moment nog eens rustig na te lezen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • context Wet natuurbescherming (tot1 januari 2017 Gedragscode flora & fauna);
  • kennis van beschermde flora en fauna;
  • zorgvuldig handelen;
  • communicatie/werkproces;
  • juridische aspecten.

De nadruk ligt in deze training op de laatste onderwerpen.

De training wordt afgesloten met een erkend examen.

Relevante of vervolgtrainingen

Ben je al in het bezit van een Wet natuurbescherming niveau 3 certificaat maar is deze (bijna) verlopen? Volg dan een herhalingsbijeenkomst

Praktische informatie

Cursusduur: 7 dagdelen

Aantal deelnemers: maximaal 14 personen

Incompany of open inschrijving: Meld je aan voor een van de open inschrijvingen of vraag een offerte op voor het organiseren van een incompany training. We komen graag bij je op locatie om de training te verzorgen!

Certificaat: na het succesvol afronden van het examen ontvangt de cursist een digitaal certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Examen: aansluitend aan de cursus zal er een examen afgenomen worden, bij een voldoende score ontvang je het certificaat WNB III.

Examenkosten: Niveau III € 195,- (incl. boek)

Voor alle mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.