Wet Natuurbescherming - niveau 1 - AAB Training & Opleiding

Wet Natuurbescherming - niveau 1

Voor medewerkers/voormannen om op deskundige wijze onderhoud te verrichten in het groen

Cursus Wet Natuurbescherming niveau 1

De Wet natuurbescherming (tot 1 januari 2017 Flora- en Faunawet) heeft grote gevolgen voor de werkzaamheden in de gemeentelijke groenvoorzieningen. In de wet is tenslotte nauwkeurig de (beschermde) status van alle planten en dieren vastgelegd. Dit kan betekenen dat bepaalde apparatuur niet ingezet kan worden of dat sommige werkzaamheden niet op elk moment kunnen worden uitgevoerd. Het is logisch dat als er ontheffingen moeten worden aangevraagd, dit tot grote vertraging kan leiden. Met de door het ministerie van LNV goedgekeurde gedragscode is het mogelijk om beheerwerkzaamheden, mits men volgens de afgesproken code werkt, zonder vooraf aangevraagde ontheffing uit te voeren. In het kader van deze gedragscode is er door verschillende 'groene' opleidingsinstituten een persoonscertificeringstraject opgesteld.

Wie is de doelgroep

De cursus Wet natuurbescherming niveau 1 is bedoeld voor medewerkers groenvoorziening en meewerkend voormannen.

Wat is het doel

Als bezitter van dit certificaat ben je in staat om op het gebied van Wet natuurbescherming op deskundige wijze onderhoud te verrichten in het gemeentelijk groen. Je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om de verplichtingen in het kader van de Wet natuurbescherming toe te passen.

Welk resultaat bereik je

Als bezitter van dit certificaat ben je in staat om onderhoud te verrichten in het gemeentelijk groen.

Je beschikt over aantoonbare kennis en vaardigheden in het kader van de Wet natuurbescherming (flora & fauna) om deze werkzaamheden uit te voeren.

Wil je meer informatie?

Hoe gaat het in zijn werk, het plannen van een training? De cursus Wet natuurbescherming is te volgen in 2 dagen of via een digitale oefenmodule. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 of vraag een offerte op voor meer informatie. 

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

In deze cursus Wet natuurbescherming komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • context Wet natuurbescherming;
  • kennis van beschermde flora en fauna;
  • zorgvuldig handelen;
  • communicatie/werkproces.

Relevante of vervolgtrainingen? 

De cursus wet natuurbescherming bieden wij aan op 3 niveaus. Niveau 1 is geschikt voor medewerkers en voormannen. Daarnaast hebben we nog de cursus Wet natuurbescherming niveau 2 voor opzichters/ uitvoerders.  Tot slot kun je als werkvoorbereider of bedrijfsleider kiezen voor de cursus Wet natuurbescherming niveau 3.

Praktische informatie

Cursusduur : 2 lesdagen. 

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen

Incompany of open inschrijving: geef deze training incompany zodat de inhoud afgestemd kan worden op de werkzaamheden van de deelnemers. Onze docent heeft vooraf contact, zodat hij het programma af kan stemmen op de situatie binnen jouw organisatie. Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 of vraag een offerte aan

De cursus is ook te volgen in de open inschrijving. Bekijk voor geplande mogelijkheden bij jou in de buurt de 'startdata' in het cursusmenu. 

Certificaat: na het succesvol afronden van het examen ontvangt de cursist een digitaal certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Examen: Aansluitend  aan de cursus zal er een examen afgenomen worden, bij een voldoende score ontvang je het certificaat WNB I.

Examenkosten: Niveau I € 97.50 (incl. boek)

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

De docenten van AAB

AAB begrijpt wat er bij jou in het werkveld gebeurd. Onze docenten komen daar namelijk vandaan. De issues waar je mee te maken krijgt, vragen die deelnemers hebben over de aanpak of over veiligheidsregels; onze docenten hebben het bij de hand gehad. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar put je uit een diepe bron van kennis én ervaring.

AAB neemt de tijd voor jou. Bij een incompany neemt de adviseur van AAB vooraf contact met je op om de wensen en behoeften door te nemen. We stemmen af welke docent het beste bij de opdracht en de organisatie past. Vervolgens spreek je de docent om alvast kennis te maken en specifieke zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan leerdoelen opstellen en praktijksituaties doornemen.

Wat mag je van onze docenten verwachten:

  • Passie voor het vak en plezier in het lesgeven
  • Vakkundig en praktijkervaring
  • Betrokken en toegankelijk
  • Tijd, aandacht en interesse voor jouw organisatie
Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.