Spuitlicentie - AAB Training & Opleiding

Spuitlicentie

Spuitlicentie verlengen | Uitvoeren | Bedrijfsvoeren | Knaagdierbestrijding

Opties

Spuitlicentie cursus

Ga je werken met gewasbeschermingsmiddelen, dan kan het onduidelijk zijn wat je precies nodig hebt om dit te mogen gebruiken. Hieronder leggen we in het kort uit welke spuitlicentie je waarvoor nodig hebt. Doe de check als je er nog niet helemaal uit bent en volg de cursus die jij nodig hebt.

Spuitlicentie Uitvoeren

De licentie 'uitvoeren' heeft betrekking op personen die in opdracht van anderen bestrijdingsmiddelen gebruiken, mits er een derde persoon aanwezig/beschikbaar is die over de licentie 'bedrijfsvoeren' beschikt. 

Ook agrariërs, geboren voor 1 januari 1996 die geen personeel in dienst hebben en gewasbeschermingsmiddelen gebruiken moeten beschikken over een licentie 'uitvoeren'. 

Wil je de spuitlicentie uitvoeren verlengen? Dan moet je 4 kennisbijeenkomsten in 5 jaar volgen, waarvan minimaal 1 met het thema 'Veiligheid en Techniek'.

Ga direct naar de cursus spuitlicentie uitvoeren.

Spuitlicentie Bedrijfsvoeren

De spuitlicentie bedrijfsvoeren is bedoeld voor bedrijfseigenaren die op een professionele manier gebruik maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen en die zijn geboren op of na 1 januari 1996, maar ook bedrijfseigenaren die personeel in dienst hebben om gewasbeschermingshandelingen te doen.

Voor het verlegen van de spuitlicentie bedrijfsvoeren moet je 4 kennisbijeenkomsten volgen:

  • 1 met het thema 'Veiligheid en Techniek'
  • 1 met het thema 'Teelt'
  • 2 met een thema naar keuze (Transport&Opslag of Teelt of Veiligheid en Techniek)

Ga direct naar de cursus spuitlicentie bedrijfsvoeren.  

Spuitlicentie Verlengen

Ben je in het bezit van een spuitlicentie uitvoeren, bedrijfsvoeren of distribueren? Dan heb je bij AAB de mogelijkheid om deze te verlengen. Binnen 5 jaar na uitgifte moet je in totaal vier kennisbijeenkomsten volgen. Hierna is je spuitlicentie weer vijf jaar geldig. Bekijk ons actuele aanbod bij spuitlicentie - verlengen. 

Ga direct naar de spuitlicentie verlengingsbijeenkomsten klassikaal of spuitlicentie verlenging e-learning.

Spuitlicentie instructie

Soms is het gebruiken van een veiligheidsinstructie voldoende. Wil jij (of jouw werknemer) één bepaalde handeling uitvoeren, dan volstaat in een aantal gevallen het geven of krijgen van een veiligheidsinstructie.

Veiligheidsinstructies worden altijd gegeven door een licentiehouder van het bedrijf waar de medewerker werkt. Als medewerkers ergens anders al een instructie hebben gevolgd, moet daarvan een bewijs zijn.

Het bedrijf waar de veiligheidsinstructie wordt gegeven, administreert welke personen deze hebben gevolgd. Een veiligheidsinstructie is 5 jaar geldig.

Welke spuitlicentie heb jij nodig

Doe de check:

Welke spuitlicentie heb jij nodig? 

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie over de cursus spuitlicentie een offerte op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Offerte Meer