Beheer en onderhoud sportvelden - AAB Training & Opleiding

Beheer en onderhoud sportvelden

Het goed bespeelbaar houden van sportvelden en maatregelen hiervoor nemen

Cursus beheer en onderhoud sportvelden

De training is specifiek gericht op deelnemers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van sportvelden in de breedste zin van het woord. Tijdens de training onderhoud sportvelden komen veel elementen van het onderhoud terug en op verzoek kunnen specifieke onderwerpen extra worden toegelicht tijdens de training. De training wordt zowel als open inschrijving aangeboden als incompany. 

Wie is de doelgroep

De cursus beheer en onderhoud sportvelden is bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de aanleg en het onderhoud van sportvelden.

Wat is het doel

De winter, met lange periode van regen en natte sneeuw, zorgen voor drassige velden waarop makkelijk speelschade ontstaat. Daarnaast heb je in de winter vorst wat het gras geen goed doet. Daarom is het in het voorjaar weer tijd om de velden in conditie te brengen! 

In het najaar zorg je er juist voor dat dat de velden zo onderhouden worden dat de bodem tijdens de winter zuurstof op blijft nemen en speelschade zoveel mogelijk wordt voorkomen.

De cursus beheer en onderhoud sportvelden geeft je inzicht in het goed bespeelbaar houden van sportvelden en de maatregelen die hiervoor genomen moeten worden. In de training onderhoud sportvelden worden verschillende type sportvelden toegelicht. De aanleg en het algemene onderhoud dat periodiek gedaan moet worden aan sportvelden komt aan bod. Je leert meer over onderwerpen als drainage en bewatering. 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training heb je kennis over aanleg en onderhoud van sportvelden en kun je hierover advies uitbrengen.

Je bent in staat om:

  • Het onderhoud van sportvelden te beoordelen
  • Te werken met veelvoorkomende gereedschappen die nodig zijn voor onderhoud
  • Een kostenanalyse te maken van het benodigde onderhoud

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over deze training of wil je weten hoe we het programma kunnen aanpassen aan de werkzaamheden bij jou op locatie? Vraag een offerte op of plan een advies gesprek met een van onze adviseurs.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • basis aanleg en onderhoud;
  • kostenaspect aanleg en onderhoud;
  • grasherkenning – ziektebeelden;
  • diverse werktechnieken van onderhoudsgereedschappen;
  • beoordelen conditie sportvelden;
  • drainage en bewateren.

Naast de behandeling van deze materie, worden ook diverse sportvelden in de omgeving bekeken.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Incompany of open inschrijving

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Wil je een cursus specifiek samengesteld over het onderhoud van kunstgrasvelden, kijk bij de cursus onderhoud kunstgrasvelden.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 2 dagen
1e dag: Onderhoud
2e dag: Beheer

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van drie jaar.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.