Snoeien landschappelijke beplanting - AAB Training & Opleiding

Snoeien landschappelijke beplanting

Kennis over plantgroepen, snoeiwijzen & groeiwijzen, veilig werken en praktijk ervaring

Doelgroep cursus snoeien - landschappelijke beplanting

De cursus snoeien landschappelijke beplanting is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het openbaar groen.

Doel

Tijdens deze training krijgen de deelnemers meer inzicht in het op juiste wijze snoeien van de diverse beplantingstypes. Hierbij wordt gekeken en gewerkt naar een eindbeeld stadium van de plant, de samenhang/samenleving met andere planten en rekeninghoudend met omgevingsfactoren.

Resultaat

Na het volgen van deze training hebben de deelnemers inzicht in het op de juiste wijze snoeien van de diverse soorten groen.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Inhoud

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • juiste gereedschap;
  • verschillende snoeiwijzen;
  • maatregelen bepalen en uitvoeren bij de verschillende beplantingen;
  • snoeien met aandacht voor het eindbeeld;
  • veiligheid en bewust werken;
  • sortimentskennis van veel voorkomende beplanting;
  • traditioneel snoeien tegenover snoeien naar eindbeeld;
  • overkoken;
  • beheer en nut van onderbeplanting.

Dagdeel 1 Theorie, uitleg over plantgroepen, snoeiwijzen & groeiwijzen, uitleg over termen als eindbeeld en overkoken. veiligheid en de juiste snoeigereedschappen.

Dagdeel 2 De wijk in, kijken naar hoe beplantingen in de wijk en omgeving worden bijgehouden, leren we hier wat van? Zien we positieve of negatieve zaken. Is er gewerkt met een visie op het eindbeeld, of gebeurt er ieder jaar maar wat? Is er samenhang tussen de verschillende soorten beplantingsgroepen.

Dagdeel 3 & 4 Praktijk, oefenen van snoeitechnieken. We werken met elkaar aan een stuk bosplantsoen met daarin verschillende bomen en heesters, dat we gaan snoeien op de juiste wijze. Dit alles wordt afgesloten met een hele ruime evaluatie waarin we samen nog eens de discussie aangaan over het gevolgde traject en de wijze van snoeien en werken.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Tijdsduur

Cursusduur: 2 dagen

Certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer