Snoeien - AAB Training & Opleiding

Snoeien

Het op de juiste wijze snoeien van diverse beplantingtypes

Cursus snoeien

Door het groen regelmatig te snoeien wordt de beplanting duurzaam in stand gehouden en beheerd. Door te snoeien krijgt het groen weer ruimte om opnieuw tot bloei te komen. Ook kun je met snoeien planten en bomen klein houden of vorm geven. Door bij bloeiende planten oude bloemen te verwijderen geeft de plant langer en meer bloemen. Door te snoeien zorg je voor een mooie en aantrekkelijke openbare ruimte!

Wie is de doelgroep

De cursus snoeien is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het openbaar groen.

Wat is het doel

Tijdens deze training krijgen de deelnemers meer inzicht in het op juiste wijze snoeien van diverse beplantingstypes. Hierbij wordt gekeken en gewerkt naar een eindbeeld stadium van de plant, de samenhang/samenleving met andere planten en rekeninghoudend met omgevingsfactoren.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training hebben de deelnemers inzicht in het op de juiste wijze snoeien van de diverse soorten groen.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte op of neem contact op met een van onze adviseurs via info@aabgroep.nl of 0341-499744. Wij helpen je graag aan een passende training!

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Wat is de inhoud van de cursus

  • Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • juiste gereedschap;
  • verschillende snoeiwijzen;
  • maatregelen bepalen en uitvoeren bij de verschillende beplantingen;
  • snoeien met aandacht voor het eindbeeld;
  • veiligheid en bewust werken;
  • traditioneel snoeien tegenover snoeien naar eindbeeld;
  • overkoken;
  • beheer en nut van onderbeplanting.

Het is een interactieve cursus, de theorie wordt afgewisseld met de praktijk.

Theorie: uitleg over plantgroepen, snoeiwijzen & groeiwijzen, uitleg over termen als eindbeeld en overkoken, veiligheid en de juiste snoeigereedschappen. 

Praktijk: oefenen met snoeitechnieken.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 deelnemers.

Incompany of open inschrijving

We komen graag bij je op locatie om de cursus snoeien incompany te organiseren. De docent neemt van te voren altijd contact op om specifieke praktijksituaties door te nemen zodat de inhoud van de cursus hierop aangepast kan worden. Vraag een offerte op voor meer informatie.

Heb je maar een paar deelnemers die graag de cursus willen volgen, dan kun je ze inschrijven voor een open inschrijving. Als deze niet gepland staat plannen we hem graag met jou! Vraag een offerte op of bekijk de geplande trainingen in het cursusmenu bij 'startdata'. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Wil je een cursus snoeien met ETW punten, of specifiek gericht op plantsoenonderhoud, het kan allemaal. Ook combinaties met een bosmaaier of kettingzaag zijn mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.