Zomerkenmerken - AAB Training & Opleiding

Plantenkennis - Zomerkenmerken

Heesters, bosplantsoen, bomen en vaste planten

Doelgroep cursus plantenkennis - zomerkenmerken

Ben je hovenier, werkzaam in de openbare ruimte bij gemeente, of als je nieuw bent in de groenvoorziening of als je kennis over planten nooit optimaal is geweest is het volgen van de cursus plantenkennis basis ideaal. Met deze cursus plantenkennis richten we speciaal op wat je moet weten als groenvoorziener. We behandelen geen honderden soorten, maar richten ons op de 125 soorten/families die het meest voorkomen in de groenvoorziening.

We behandelen in totaal vier onderdelen: heesters, bosplantsoen, bomen en vaste planten. De training kenmerkt zich door het veelvuldig gebruik van voorbeelden die de docent tijdens de training meeneemt.

Doel 

De cursus plantenkennis behandeld alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. Beplanting vormt in een hoge mate de belevingswaarde van onze leefomgeving. Om beplanting vakkundig te kunnen aanleggen en onderhouden is kennis van de planten essentieel. Ook voor het (ver)kopen van planten is kennis van planten een onmisbare bekwaamheid. De nadruk ligt op het herkennen van planten aan zowel de zomer- als winterkenmerken.

Na de cursus ben je in staat: 

  • Namen en families van plantmateriaal te kunnen bepalen
  • De connecties te leggen tussen verschillende families
  • De belangrijkste eigenschappen van een soort te benoemen

Resultaat

Na het volgen van deze training heeft de cursist voldoende kennis van de zomerkenmerken van planten om beplantingen vakkundig aan te kunnen leggen en te onderhouden. Het betreft een theoretische training, waarbij wel veel gebruik gemaakt wordt van voorbeeldmateriaal. 

Wil je meer weten over zowel zomer als winterkenmerken? Volg dan de combicursus plantenkennis - zomer en winterkenmerken

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder data.

Certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Plantenkennis incompany

Heb jij een specifiek onderwerp dat je wil behandelen, wil je een aangepaste training op de behoefte van je medewerkers? Geef deze training dan incompany. Wij kunnen ons voorstellen dat jij medewerkers getraind wilt hebben op jouw situatie en wat zij in de praktijk tegenkomen. Hierin denken we graag met je mee! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Inschrijven Offerte Meer