Verlengingsbijeenkomst Spuitlicentie Knaagdierbestrijding - KBA  - AAB Training & Opleiding

Verlengingsbijeenkomst Spuitlicentie Knaagdierbestrijding - KBA

Met het volgen van deze bijeenkomst ontvang je een aantekening op de spuitpas

Verleningsbijeenkomst spuitlicentie - Knaagdierbestrijding (KBA)

Ben jij in het bezit van een spuitlicentie, dan is het voor jou mogelijk om deze verlengingsbijeenkomst te volgen en een KBA-aantekening te krijgen op de spuitpas. Knaagdieren zijn een van de grootste ongedierte problemen in Nederland. Ze zijn vaak dragers van besmettelijke ziekten, en kunnen heel wat schade veroorzaken aan gebouwen en goederen. 

De KBA-bijeenkomsten hebben als doel het gebruik van rodenticiden enorm te beperken. Rodenticiden zijn de pesticiden waarmee knaagdieren gedood worden. Het CTGB heeft strenge voorwaarden gesteld wie en waar bestrijdingen mogen uitvoeren. Heb jij een KBA-aantekening, dan voldoe je aan de eis voor het binnengebruik op het Agrarische Bedrijf. Toepassingen van deze bestrijdingsmiddelen in bijvoorbeeld een horeca, zijn niet toegestaan. 

Heb je al een KBA-aantekening, dan dien je deze elke 5 jaar door middel van het volgen van een bijeenkomst te verlengen. Bekijk de startdata voor de eerstvolgende mogelijkheden. 

Wie is de doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoelt voor jou als je in het bezit bent van een spuitlicentie. 

Heb je (nog) geen spuitlicentie? Volg dan eerst de cursus Spuitlicentie I - Uitvoeren.

Wat is het doel

Met het volgen van een KBA bijeenkomst ontvang je een aantekening op de spuitpas, een vakbekwaamheidsbewijs, waardoor je middelen met rodenticiden professioneel mag aankopen en toepassen. 

Wil je meer informatie?

Heb je geen spuitlicentie, maar wil je een (incompany) training over het bestrijden van knaagdieren, neem dan contact met ons op. 

Wat is de inhoud van de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst staat het voorkomen van knaagdieren centraal. 

De volgende onderwerpen worden o.a. besproken:

  • Voorkomen van knaagdieren
  • Het herkennen van sporten
  • Aantastersgedrag
  • Bestrijding

Hoeveel deelnemers in een groep

Er kunnen 15 - 20 personen deelnemen aan een KBA bijeenkomst. Dit is mede afhankelijk van een de beschikbare locatie. 

Incompany of open inschrijving

De verlengingsbijeenkomst is zowel incompany te organiseren als via de open inschrijving te volgen. Zijn er meerdere medewerkers die de bijeenkomst willen volgen, vraag ons dan naar de mogelijkheden. Wil je liever een open inschrijving volgen? Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Heb je een spuitlicentie I of II en wil je deze verlengen met 5 jaar, dan moet je 4 bijeenkomsten volgen. Bekijk meer bijeenkomsten onder de spuitlicentie verlengingsbijeenkomsten

Hoe lang duurt de bijeenkomst

De verlengingsbijeenkomst duurt 3 uur.

Wat staat er op mijn certificaat

Als je aanwezig bent geweest wordt je afgemeld bij Bureau Erkenningen op basis van licentienummer en geboortedatum. Je kunt je studievorderingen op de website van Bureau Erkenningen bijhouden en informatie opvragen over de nog te volgen bijeenkomsten.

Spuitlicentie verlengen

Het is belangrijk dat je binnen 5 jaar minimaal 4 verleningsbijeenkomsten volgt om je spuitlicentie te kunnen verlengen. De KBA geldt als 1 bijeenkomst. Heb je voldoende nascholingsuren dan wordt er een aantal weken voordat de spuitpas verloopt automatisch een nieuwe toegestuurd vanuit Bureau Erkenningen. 

Bekijk alle mogelijkheden voor de spuitlicentie - verlengen

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.