Spuitlicentie 1 - Uitvoeren - AAB Training & Opleiding

Spuitlicentie 1 - Uitvoeren

Verplicht voor iedereen die zelf gewasbescherming wil uitvoeren

Cursus Spuitlicentie I - Uitvoeren

Vanaf 1 juli 1996 heeft iedereen een licentie nodig voor o.a. het verkoop of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen. De nieuwe regelgeving is bedoeld om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken. De licenties worden afgegeven door Bureau Erkenningen dat toezicht houdt op de bekwaamheid van de licentiehouders.

De Spuitlicentie Uitvoeren is de eerste licentie die je nodig hebt om beroepsmatig te werken met gewasbescherming. 

Wie is de doelgroep

De spuitlicentie I is o.a. verplicht voor iedereen die zelf gewasbescherming wil uitvoeren of dit wil laten doen op eigen terrein. Bij het behalen van de spuitlicentie ontvang je van Bureau Erkenningen de Spuitpas Licentie I. 

Wat is het doel

Er zijn verschillende manieren waarop iemand met gewasbeschermingmiddelen in aanraking kan komen. Bij de verkoop vergt dit andere kennis dan bij uitvoerende werkzaamheden. De spuitlicentiecursus bestaat uit drie verschillende licenties die zijn ontwikkeld, zodat iedereen de scholing krijgt die hij nodig heeft. 

Welk resultaat bereik je

Het is een voortdurende strijd om te voorkomen dat ziekten en plagen in jouw gewassen terecht komen. Door het inzetten van chemische middelen en biologische bestrijders zorg je ervoor dat het gewas gezond blijft en dat je een veilig product hebt om op de markt te kunnen brengen. Om het inzetten van deze bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken heeft de overheid iedereen verplicht een spuitlicentie te halen die hiermee beroepsmatig actief is. Met het volgen van de cursus Spuitlicentie I - Uitvoeren, voldoe je aan deze verplichting.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@aabgroep.nl of 0341-499744

Spuitlicentie I – Uitvoeren 

Tijdens de cursus leer je de basisprincipes van gewasbescherming. Er wordt aandacht besteed aan veiligheid, effectieve bestrijding en aandacht voor het milieu. 

Onderwerpen zijn onder andere:

  • Voorkomende ziekten en plagen
  • Techniek
  • Verslaglegging, spuittechnieken en het milieu.

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 16 deelnemers.

Incompany of open inschrijving

Zijn er meerdere medewerkers die een Spuitlicentie nodig hebben, vraag ons naar de mogelijkheden voor het organiseren van een incompany training. De docent neemt van te voren contact om om de situatie door te nemen en de training hierop toe te passen. 

Liever een open inschrijving volgen? Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Denk er om dat je je spuitlicentie tijdig verlengd! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is binnen 5 jaar 4 kennisbijeenkomsten te volgen. Bekijk onze planning voor de spuitlicentie - verlengen of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl.

Hoe lang duurt de cursus

6 bijeenkomsten (3 dagen) + examen.

Wat staat er op mijn certificaat

De spuitlicentie - uitvoeren is na het behalen van het examen vijf jaar geldig. Binnen deze vijf jaar moet je minimaal vier verlengingsbijeenkomsten volgen om jouw geldigheid te verlengen.

Om te verlengen moet je 4 bijeenkomsten volgen, waarvan minimaal 1 bijeenkomst onder de categorie ‘Veiligheid & techniek’. Je mag zelf invulling geven aan de andere 3 bijeenkomsten.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.