Bestrijding mollen, woelratten en muskusratten - AAB Training & Opleiding

Bestrijding mollen, woelratten en muskusratten

Effectieve bestrijding op een verantwoorde manier

Cursus bestrijden mollen, woelratten en muskusratten

Mollen en woelratten kunnen een groot probleem veroorzaken in tuinen, parken, teelt- en natuurgebieden en zijn vaak een terugkomend probleem. Een chemische bestrijding is de meest effectieve manier om het probleem te verhelpen of drastisch te verminderen. Bij het gebruik van fosforwaterstof tabletten dient zorgvuldig omgegaan te worden om nadelige effecten voor milieu en mens te minimaliseren. Professionele gebruikers dienen hierom in bezit te zijn van de licentie 4: mollen en woelratten (MW).

Wie is de doelgroep

Het is voor iedereen die meer wil leren over het bestrijden van mollen en woelratten mogelijk om aan te sluiten bij deze cursus. Wordt bijvoorbeeld het grasland of jouw oogst aangetast door mollen en woelratten dan is deze cursus geschikt voor jou.

Wat is het doel

Je leert effectieve bestrijding van mollen en woelratten op een verantwoorde manier. Je gaat in op de leefwijze van mollen en woelratten en de wijze waarop bestrijdingen uitgevoerd kunnen worden. Verschillende methoden, zoals alternatieve (niet-chemische) bestrijdingen en het toepassen van fosforwaterstof. Na de training ben je in staat om:

  • De aanwezigheid van dieren te herkennen
  • Niet-chemische bestrijdingsmethodes toe te passen
  • Veilig en verantwoord met fosforwaterstof tabletten om te gaan
  • Persoonlijke veiligheid te waarborgen

Welk resultaat bereik je

Je weet op welke manier je mollen en woelratten op een verantwoorde manier kunt bestrijden. 

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

De cursus mollen en woelratten wordt aangeboden in drie dagdelen van ieder 3 klokuren les. De eerste lesdag doorloopt de deelnemer het lesmateriaal. De training wordt volledig in de theorie gegeven, maar waar mogelijk worden praktijkelementen buiten het klaslokaal behandeld. Het derde dagdeel doorlopen de deelnemers het examen.

Het examen bestaat uit een twee onderdelen (theorie en praktijk) en worden aansluitend afgenomen. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Ben je in het bezit van een spuitlicentie? Kijk dan ook eens bij de verlengingsbijeenkomst knaagdierbestrijding -KBA

Hoe lang duurt de cursus

De cursus duurt 3 dagdelen (1,5 dag)

Examen

Het examen bestaat uit een twee onderdelen (theorie en praktijk) en worden aansluitend afgenomen. Het examen staat onder toezicht van de onderwijsinspectie en is onderdeel van een erkende mbo-opleiding. Deelnemers die het examen met voldoende resultaat hebben behaald worden afgemeld bij Bureau erkenningen en ontvangen hiervoor een aparte licentie thuis.

Wat staat er op mijn certificaat

De licentie MW is 5 jaar geldig. Binnen deze 5 jaar dient de licentiehouder minimaal één kennisbijeenkomsten Mollen en woelratten te volgen. Voor de licentiehouder geldt een aanwezigheidsplicht van 3 uur. Op basis van de aanwezigheid worden de deelnemers afgemeld bij Bureau erkenningen en krijgt men een nieuwe licentie wanneer deze verloopt.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.