Kennisbijeenkomst - AAB Training & Opleiding

Kennisbijeenkomst

Gratis bijeenkomst: kennis delen over actuele onderwerpen

De kennisbijeenkomst van AAB

Eenmaal per jaar organiseert AAB een kennisbijeenkomst voor haar klanten om op een informele manier bij elkaar te komen en te voorzien in kennis door middel van leuke workshops. Tevens willen we hiermee bijdragen aan het vergroten van de veiligheidscultuur op de werkvloer. AAB staat voor toegankelijke, praktische en leuke opleidingen en met het organiseren van de kennisbijeenkomsten willen we hier een beeld aan geven. 

Hoe ziet een kennisbijeenkomst er uit?

Via onze kennisbijeenkomsten geven wij interessante onderwerpen de kans om voor zich te spreken. 

Denk bijvoorbeeld aan: hoe motiveer ik medewerkers om een cursus te volgen, alles over VCA en de mogelijkheden en hoe je van een RI&E tot een opleidingsplan komt. Dit alles op bijzondere locaties met onze docenten of sprekers die alles weten over het onderwerp.

Als je medewerkers inplant voor cursussen of zelf een training moet volgen op het gebied van arbo en veiligheid, komen er geregeld vragen naar boven waar je niet direct een antwoord op weet. Wil jij samenkomen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten om samen kennis en ervaringen te delen? Geef je dan op voor onze kennisbijeenkomsten.  Gegarandeerd krijg jij er een leuke, interessante en gezellige middag voor terug waar je ook nog iets van opsteekt! 

De kennisbijeenkomst

Elke kennisbijeenkomst kijken we naar wat actueel is en waar je meer informatie over zou willen krijgen. Bijvoorbeeld onduidelijkheid over een wetswijziging zoals de AVG, onderwerpen waar veel over te doen is; zoals de eikenprocessierups, biodiversiteit en ongelukken op het werk. Daarnaast vinden wij er altijd een perfecte locatie bij in het midden van het land!

Workshops

Door middel van korte workshops waarin veel interactie is kunnen vragen worden gesteld en wordt er dieper ingegaan op een bepaald onderwerp. De onderwerpen worden van te voren bekend gemaakt zodat je kunt aangeven bij welke workshop je aanwezig wilt zijn. 

De kennisbijeenkomst is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de gezichten achter AAB! Daarnaast ontmoet je (een deel) van onze docenten, maak je kennis met andere organisaties en kun je ervaringen delen. 

Meld je aan via het inschrijfformulier zodat we een plekje voor je kunnen vrijhouden!

Je kunt gratis en vrijblijvend deelnemen aan deze kennisbijeenkomst. 

Startdata

Locatie 

De locatie voor de nieuwe kennisbijeenkomst is bij ons op het mooie Bouw & Infrapark

Waar zaten we tijdens voorgaande kennisbijeenkomsten?

  • Kader, bureau voor kwaliteitszorg 
  • Nationaal Park De Hoge Veluwe

Programma

Het programma op 21 november is als volgt:

  • 13:15 Inloop 
  • 13:30 Welkom
  • 13:45 Start Workshops
  • 16:15 Een hapje en een drankje
  • 17:00 Afsluiting

Workshops

Veilig werken met elektriciteit (NEN 3140)
Werkverantwoordelijke, Installatieverantwoordelijke, Voldoende Onderricht Persoon, Vakbekwaam Persoon.... Wie is waar verantwoordelijk voor? Hoeveel medewerkers heb je eigenlijk nodig binnen je organisatie? Wie is het meest geschikt, wie wijs je aan voor bepaalde werkzaamheden? Wat zegt de norm? Welke werkzaamheden vallen eigenlijk onder norm? Onze docent Henk Martens legt je haarfijn uit hoe het werkt.

Veilig werken langs de weg
Welke gevaren kom je tegen, welke PBM's gebruik je, met welk bord begin je een wegafzetting. Begrijpen waar je medewerkers tegenaan lopen tijdens hun werkzaamheden lukt je alleen als je het zelf ervaart. Krijg een update over de wet- en regelgeving en oefen gelijk een wegafzetting met onze docent.

Incidentmanagement
Wat houdt de "Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten" in? Welke veiligheidsmaatregelen neem je bij verkeersincidenten op wegen met een- of tweezijdig aanrijdgevaar? In het kort leer je in deze workshop wat incidentmanagement inhoud en wat je kunt doen bij calamiteiten op en langs rijks- en provinciale wegen. 

Het duurt nog even voor de volgende kennisbijeenkomst.. 

Bekijk daarom onze cursuskalender wat je in de tussentijd kunt doen! 

Inschrijven Meer