Kennisbijeenkomst - AAB Training & Opleiding

Kennisbijeenkomst

Gratis bijeenkomst: kennis delen over actuele onderwerpen

De kennisbijeenkomst van AAB

Eenmaal per jaar organiseert AAB een kennisbijeenkomst voor haar relaties om op een informele manier bij elkaar te komen en te voorzien in kennis door middel van leuke workshops. Tevens willen we hiermee bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidscultuur op de werkvloer. AAB staat voor toegankelijke, praktische en leuke opleidingen en met het organiseren van de kennisbijeenkomsten willen we hier een beeld aan geven. 

Waarom een kennisbijeenkomst?

Via onze kennisbijeenkomsten geven wij interessante onderwerpen de kans om voor zich te spreken. 

Denk bijvoorbeeld aan: hoe motiveer ik medewerkers om een cursus te volgen, alles over VCA en de mogelijkheden en hoe je van een RI&E tot een opleidingsplan komt. Dit alles op bijzondere locaties met onze docenten of sprekers die alles weten over het onderwerp.

Elke kennisbijeenkomst kijken we naar wat actueel is en waar je meer informatie over zou willen krijgen. Bijvoorbeeld onduidelijkheid over een wetswijziging zoals de AVG, onderwerpen waar veel over te doen is; zoals de eikenprocessierups, biodiversiteit en ongelukken op het werk. 

Het duurt nog even voor de volgende kennisbijeenkomst.. 

Bekijk daarom onze cursuskalender wat je in de tussentijd kunt doen! 

Programma en onderwerpen

Het afgelopen jaar hadden we 3 sprekers met interessante onderwerpen. Niet live, maar wel digitaal kon je meeluisteren en kijken met adviseurs en docenten over onderwerpen die spelen in de markt. Heb je het gemist? Je kunt de webinars nu terugkijken.

De voordelen en een vergelijking: VCA certificering versus ISO45001 certificering. 

Veel organisaties zijn VCA gecertificeerd. Daarbij komt kijken dat medewerkers een VCA diploma moeten halen om veilig aan de slag te kunnen. Soms is het voor de doelgroep lastig om een VCA diploma te halen. Door laaggeletterdheid, moeite met leren, vormen van dyslexie of anders. Interessant kan dan zijn om in plaats van een VCA certificering te gaan voor een ISO45001 certificering. De druk van het halen van het VCA diploma is er zo af en andere opties zoals de cursus Basisveiligheid voor de Openbare Ruimte dienen zich aan. 

In het webinar lichten we je de voordelen van de certificering toe. Met een onderdeel over (verplichte) cursussen die daarbij komen kijken of juist afvallen. Verzorgd door Kader, bureau voor kwaliteitszorg. 

Kijk het webinar terug

Van RI&E naar opleidingsplan.

Bij jou in de organisatie zijn veel functies die gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Je weet dat hier opleidingsmogelijkheden voor zijn, maar welke cursus of training moeten medewerkers precies doen? En wanneer moet dit herhaald worden? 

Vanuit de RI&E (het Plan van Aanpak) komen aandachtspunten naar voren waarmee je een goede start kunt maken om een overzicht te creëren. Hoe werkt dit en hoe kom je tot een werkbaar en volledig opleidingsplan voor alle medewerkers?

Verzorgd door Geotrans opleidingen

Kijk het webinar terug

Wijzigingen omtrent niveaus veilig werken met een motorkettingzaag. 

Een eenduidig systeem voor opleiding, examinering en certificering. Dat was de wens omtrent kettingzaag certificaten. Vanaf december wordt daarom het NKC certificaat gepresenteerd. Bureau Erkenningen is de certificaat-beheerder en doet namens de organisaties de kwaliteitsbewaking. 

In het webinar nemen we je mee in de veranderingen, wat het betekent voor de certificaten en geven we een toelichting op de 6 NKC niveaus.

Verzorgd door Praktijk Centrum Bomen

Kijk het webinar terug


Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.