Geluid en trillingen op de arbeidsplaats - AAB Training & Opleiding

Geluid en trillingen op de arbeidsplaats

De risico’s van overmatige gehoorbelasting of trillingsbelasting kunnen inventariseren

Doelgroep cursus geluid en trillingen

De cursus geluid en trillingen is bedoeld voor alle medewerkers van de (gemeentelijke) organisatie die te maken hebben met de beoordeling van risico’s van overmatig lawaai of trillingen tijdens het arbeidsproces.

Doel

Het volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit op correcte wijze de risico’s van overmatige gehoorbelasting of overmatige trillingsbelasting kunnen inventariseren. Het kunnen bepalen volgens metingen en berekeningen van de dagelijkse blootstelling.

Resultaat

De deelnemers kunnen na deelname aan deze cursus zelfstandig een meet- en beoordelingsplan opzetten om de arbo-risico’s van geluid en trillingen in de eigen organisatie te inventariseren. Verder weten de deelnemers waar zij ondersteuning kunnen zoeken bij het implementeren van een verbeterplan.

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we dan contact met je op!

Inhoud cursus geluid en trillingen

Deze cursus is gebaseerd op de Europese richtlijnen voor geluid en trillingen die in 2005 en 2006 werden opgenomen in het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit). Tevens worden de toetsingsnormen NEN-ISO 5439, NEN-ISO 2631 en NEN-ISO 9612 toegelicht.

Het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • kennisoverdracht;
  • praktische oefeningen;
  • berekening dagelijkse blootstelling;
  • verzamelen achtergrondinformatie.

Het correct en zelfstandig kunnen uitrekenen van de dagelijkse blootstelling voor geluid en trillingen vormt de toetsing behorende bij deze cursusdag.

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen materialen aan de slag kunnen. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen.

Tijdsduur cursus geluid en trillingen

Duur: 2 dagdelen, met optie tot praktijkondersteuning achteraf, in de eigen organisatie.

Certificaat cursus geluid en trillingen

Na deelname aan deze cursus ontvangt de deelnemer digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.