Fysieke belasting - CCV - AAB Training & Opleiding

Fysieke belasting - CCV

Werkhouding optimaliseren waardoor arbeidsongeschiktheid wordt verkleind

Cursus fysieke belasting voor chauffeurs

Iedere werknemer heeft te maken met lichamelijke inspanning. Ook jij als chauffeur. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met het verplaatsen van producten door te tillen, dragen, duwen of trekken. Daarnaast heb je als chauffeur ook nog te maken met je zit/ werkhouding.  Arbeidsongeschiktheid door een verkeerde houding of te zware fysieke belasting komt helaas nog te vaak voor. Dit terwijl je gezondheid het meest kostbare is wat je bezit! 

Als bedrijf waar zwaar of belastend werk wordt verricht moet je het belang van goede voorlichting meteen erkennen. Om gezondheidsklachten te voorkomen heeft de overheid regels opgesteld. Als werknemer, maar ook de werkgever heb je hierin een verantwoordelijkheid om de risico's te kennen en passende maatregelen te treffen. 

Herken jij jezelf in het volgende? Constant laadbak in, laadbak uit, pakketten oppakken, verschuiven, neerzetten en veel rondes op de chauffeursstoel. Dan is deze cursus wat voor jou!

Wie is de doelgroep

Deze cursus fysieke belasting met CCV is bedoeld voor chauffeurs. 

Wat is het doel

Tijdens deze cursus fysieke belasting wordt de mogelijkheid vergroot om je werkhouding te optimaliseren, waardoor de kans op arbeidsongeschiktheid aanzienlijk wordt verkleind.

Welk resultaat bereik je

Na de cursus kan de chauffeur/medewerker zijn/haar werkhouding, -technieken en -omstandigheden beter inschatten en overbelasting voorkomen. Hierdoor wordt de kans op arbeidsongeschiktheid verkleind. De deelnemer krijgt inzicht in het belang van de fysieke belasting.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte bij ons op of neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de cursus

De cursus fysieke belasting bevat een gedeelte theorie, maar ook een praktijkgedeelte. Zo kun je direct oefenen en aanwijzingen krijgen waarop jouw houding verbeterd kan worden.

Theorie

  • Achtergrondinformatie fysieke belasting (vormen, oorzaken, gevolgen) 
  • Voorkomen van fysieke overbelasting 
  • Arbowet en verkeersveiligheid 
  • Gezond werken: goede werkhoudingen, technieken en werkomstandigheden 
  • Verschillende werkhoudingen en werktechnieken 

Praktijk

  • Chauffeursstoel correct instellen 
  • Juiste zit- en stuurhouding 
  • Toepassing juiste tiltechnieken 
  • Toepassing juiste werktechnieken 
  • Tips om eigen werksituatie te verbeteren

Hoeveel deelnemers in één groep

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen.

Incompany of open inschrijving

Bij een incompany training neemt de docent van te voren contact op om de inhoud van de training door te nemen. Heb je specifieke wensen? Dan kan de training hierop aangepast worden. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt je ook inschrijven voor een van de open inschrijvingen. Je leert van andere deelnemers uit andere organisaties en kunt ervaringen uitwisselen. Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

De cursus fysieke belasting als bewustwordingstraining organiseren voor bijvoorbeeld medewerkers op kantoor, in de bouw, landbouw, horeca of industrie? Ook dat is mogelijk. We maken graag een training op maat voor jou en je collega's / medewerkers.

Hoe lang duurt de cursus

Deze cursus duurt 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt je een persoonlijk certificaat. 

Code 95

Deze cursus kan voor de betreffende cursisten worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur).

Afmeldkosten CCV: € 26,50 per persoon (excl. btw).

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.