Hoofd (strategisch) - AAB Training & Opleiding

Bedrijfshulpverlening (BHV) - Hoofd (strategisch)

Het inrichten en borgen van de bedrijfsnoodorganisatie

Cursus Hoofd BHV

Als werkgever dien je maatregelen te nemen die het mogelijk maken dat werknemers met een bedrijfshulpverleningstaak deze goed kunnen uitvoeren. Om alles goed te laten verlopen kan een Hoofd BVH worden aangesteld.

Doelgroep

Deze cursus is voor jou bedoelt als je managementverantwoordelijkheid draagt voor (een onderdeel van) de bedrijfsnoodorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, implementeren en in stand houden van de bedrijfsnoodorganisatie en de bedrijfshulpverlening in de organisatie. Je wilt de hulpverlening inrichten conform NEN8112:2017 en hier een beleidsplan voor maken. Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau.

Doel

Het schrijven van een beleidsplan zodat de eigen bedrijfsnoodorganisatie wordt ingericht en geborgd.

Resultaat

Na het afronden van deze cursus:

 • heb je inzicht in bedrijfsnoodorganisaties op basis van NEN8112:2017;
 • kan je de bedrijfshulpverleningsorganisatie inrichten volgens de geldende normen;
 • beschik je over een actueel beleidsplan;
 • kan je het geleerde toepassen in je eigen situatie;
 • krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Open inschrijving

Schrijf je in op een datum die jou uitkomt en een locatie bij jou in de buurt. 

Startdata

Zijn er nog geen data gepland, of komen de geplande data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Je kunt je ook inschrijven zonder data. Zodra we nieuwe data plannen nemen we contact met je op!

Inhoud

Als BHV hoofd ben je beleidsmatig verantwoordelijk voor de bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening in de organisatie waarin je werkzaam bent. De taken van een Hoofd BHV Strategisch zijn bijvoorbeeld het organiseren en borgen van de bedrijfshulpverlening en het zorgen voor communicatie. Deze cursus sluit hierop aan door onder andere aandacht te besteden aan:

 • risicoanalyse;
 • beheersmaatregelen;
 • noodscenario’s;
 • ontwerp van de bedrijfsnoodorganisatie;
 • implementatie en borging van het beleid;
 • communicatie met diverse partijen.

Het schrijven van een beleidsplan

Tijdens, tussen en na de cursusdagen schrijf je een beleidsplan dat door een externe examinator wordt beoordeeld. Op de examendag verdedig je je beleidsplan. Je schrijft je apart in voor het examen. Buiten de trainingsdagen is de verwachtte tijdsinvestering ongeveer 20 uur.

Het beleidsplan is een document dat je schrijft voor eigen organisatie. Hierin wordt het proces vastgelegd dat volgens NEN8112:2017 doorlopen wordt voor het inrichten en borgen van de eigen bedrijfsnoodorganisatie.

Examen

Na het inleveren van je bedrijfsnoodplan mag je het examen afleggen. Hiervoor kun je je hier inschrijven

Tijdsduur

Cursusduur: 3 dagen

Zelfstudie: c.a. 20 uur

Examen: 1 dagdeel (3 uur)

Het examen BHV hoofd

Na het opstellen van je beleidsplan neem je deel aan het examen. Hiervoor schrijf je je apart in (examenkosten €250,- excl. BTW), zodat je examen kan doen op een moment dat het goed uit komt. Let hierbij op dat het in ieder geval binnen 18 maanden na de start van de cursus plaatsvindt.

Het examen bestaat uit twee delen. Eerst geef je een korte presentatie aan (maximaal 5) medekandidaten en de examencommissie. Hierbij vertel je over je bedrijfsnoodorganisatie en zaken waar je tegenaan bent gelopen tijdens het opstellen van het beleidsstuk. Vervolgens heb je een gesprek met de examencommissie over je beleidsstuk en de keuzes die je gemaakt hebt. Voorafgaand aan het examen lever je het beleidsstuk in, zodat de examinatoren zich voor kunnen bereiden.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.