Bedrijfshulpverlening (BHV) - AAB Training & Opleiding

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Alle trainingen op het gebied van Bedrijfshulpverlening

Opties

Waarom BHV (bedrijfshulpverlening)

Vanuit de Arbo-wet is het verplicht om als organisatie te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Het is belangrijk om dit goed op orde te hebben zodat direct kan worden ingegrepen tijdens een brand of andere calamiteiten.

Het aantal BHV'ers hangt af van de bedrijfsgrootte en de risico's van de organisatie. Aan de hand van een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) kan worden vastgesteld hoeveel BHV'ers nodig zijn. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het aantal bezoekers die aanwezig kunnen zijn. De organisatie is hier namelijk ook verantwoordelijk voor. 

Hoe ziet een BHV cursus er uit

Welke werknemer wordt aangesteld als BHV'er is door de organisatie te bepalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je BHV te halen. Denk aan een open inschrijving, gepland op verschillende locaties door heel Nederland, een incompany training of e-learning met 1 praktijkdag.

Kies hierboven de training die je wilt volgen. Kies een BHV basis, BHV basis coördinator, BHV hoofd of BHV ploegleider. Weet je niet zeker wat bij je past of wat de organisatie nodig heeft? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Belangrijk om rekening mee te houden: een medewerker met een EHBO-diploma is geen BHV'er. Iemand met alleen EHBO mist de kennis op het gebied van evacuatie en brandbestrijding. Een mix van EHBO'ers en BHV'ers is mogelijk, maar dat is afhankelijk van de aanwezige risico's in de organisatie.

Offerte Meer