Spelling en grammatica - AAB Training & Opleiding

Spelling en grammatica

Foutloos schrijven en niet meer twijfelen bij het schrijven van een woord

Doelgroep cursus spelling en grammatica

Heb je je na je middelbare school niet meer verdiept in spelling? Haal je je schouders op als iemand je vraagt of het groentesoep is of groentensoep? Of hoe je officemanager schrijft? Met of zonder streepje? Wil je eigenlijk gewoon zeker weten dat je woorden op de juiste wijze spelt? Maar heb je nooit de tijd en de moeite genomen om het op te frissen; dan is de cursus spelling en grammatica de juiste training voor jou.

Doel

Na deze cursus hoef je niet langer bij de werkwoordspelling te aarzelen tussen d’s en t’s? Je weet zeker wanneer je een woord los of juist aan elkaar schrijft! Eindelijk ben je zeker van je zaak!

Resultaat

Een heldere uitleg en afwisselende oefeningen zorgen ervoor dat u binnen een dagdeel weer helemaal foutloos schrijft en dat u niet meer twijfelt bij het schrijven van een woord.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder d

Inhoud cursus spelling en grammatica

Vooraf ontvang je een digitale taaltoets. Deze bestaat uit 100 zinnen (50 werkwoordspelling, 50 andere spellingkwesties). Steeds moet je aangeven of het vetgedrukte woord in de zin goed of fout gespeld is. De uitkomsten van de taaltoets geven mij inzicht in jouw aandachtspunten tijdens de training. Daarnaast mag je natuurlijk aangeven of je nog eventuele ‘verzoeknummers’ hebt die je graag in de training behandeld wilt zien.

De training is gebaseerd op het principe ‘leren door doen’. Je krijgt steeds kleine stukjes theorie, waarna je direct gaat oefenen. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

Taaltoets terug, resultaten bespreken.

Spelling

  • opfrissen werkwoordspelling (inclusief Engelse werkwoorden)
  • meervouden (kopie- kopieën, bureau – bureaus)
  • nieuwe spelling (kwestie c of k, tussenletter –s-, tussenletter –e(n)-, koppelteken/trema)

Stijl

  • gebruik van hun-hen
  • verschil tussen u - uw verwijswoorden (dat/wat/die/welke)
  • woorden los of aan elkaar schrijven (bijvoorbeeld: tenslotte – ten slotte) wel of geen –n (bijvoorbeeld: enkele – enkelen)

Leestekens

  • gebruik van leestekens in opsomming
  • juist gebruik van komma´s (betekenisverschil bij verkeerd gebruik)

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen

Tijdsduur cursus spelling en grammatica

Cursusduur: 1 dag

Certificaat cursus spelling en grammatica

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer