Digitaal archiveren - AAB Training & Opleiding

Digitaal archiveren

Een digitaal archief logisch en efficiënt opzetten

Doelgroep cursus digitaal archiveren

De cursus digitaal archiveren is bedoeld voor medewerkers en secretaresses die een digitaal archief willen opzetten en onderhouden.

Doel

Tijden zoeken naar die ene memo van twee maanden geleden, waar is deze ook alweer opgeslagen? Staat dat in één van de mappen van de mailbox of is het ergens op de afdelingsschijf geplaatst? Maar welke map? En onder welke naam ook alweer… Na deze training zijn tijdrovende zoektochten verleden tijd!

Resultaat

Na het volgen van deze training weet de cursist hoe informatie op een logische plek opgeslagen kan worden. De cursist weet hoe een archief logisch en efficiënt wordt opgezet. Hierdoor wordt kostbare tijd bespaard, doordat informatie snel kan worden teruggevonden. Opgeslagen informatie is snel terug te vinden, wat leidt tot een betrouwbare bedrijfsvoering.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud cursus digitaal archiveren

De trainer geeft ter ondersteuning een korte theoretische achtergrond. De nadruk ligt echter op de praktijk. Na de uitleg gaat de cursist direct zelf aan de slag en past hij/zij de theorie toe op eigen laptop/computer.

Behandeld wordt onder andere:

  • het waarom van digitaal archiveren;
  • voordelen voor de cursist persoonlijk en voor het bedrijf;
  • logisch en efficiënt archiveren;
  • handige tips.

Deelnemers

aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Tijdsduur cursus digitaal archiveren

Cursusduur: 1 dag.

Certificaat cursus digitaal archiveren

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer