Echt communiceren: de principes en de praktijk - AAB Training & Opleiding

Echt communiceren: de principes en de praktijk

De boodschap duidelijk over brengen, op het juiste moment en weerstand herkennen

Doelgroep

De cursus 'Echt communiceren: de principes en de praktijk' is bedoeld voor iedereen die zijn of haar boodschap effectief wil overbrengen zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen.

Doel

We communiceren de hele dag door en vaak ook enorm langs elkaar heen. Communiceren kan, wanneer dat stroef verloopt, een frustrerende bezigheid zijn of wanneer het soepel verloopt juist heel verhelderend. Waar maken wij nu het verschil? In dit programma leer je zowel de onderliggende principes als hoe het werkt in de praktijk.

Effectief communiceren is een kunst. Wij leven in een resultaatgerichte maatschappij. In onze gedrevenheid slaan wij vaak essentiële stappen in onze communicatie met anderen. Weerstand is wat wij dan ontmoeten waarop wij zelf dan reageren met weerstand terug. Dit is hard werken! Deze cirkel is echter eenvoudig te doorbreken wanneer wij een aantal principes in acht nemen.

Resultaat

Na afloop is een deelnemers in staat zijn boodschap duidelijk over te brengen, op het juiste moment, op een manier die bij jou past en met aandacht voor de ontvanger. Herkent weerstand is een vroeg staduim waardoor dit sneller wordt opgelost voordat het escaleert. Constructief omgaan met meningsverschillen of conflicten.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder d

Inhoud

De kracht van dit programma ligt in het zelf doen en ervaren van communicatiesituaties in ‘een laboratoriumsituatie’. Veel oefenen, onderzoeken, experimenteren en vervolgens de opgedane inzichten vertalen naar je eigen werkpraktijk. Daarbij vergroten en verscherpen we situaties vanuit het perspectief van de Japanse krijgskunst aikido. Aan bod komt o.a.:

Omgaan met ‘lastige mensen’; weerstand creëren, weerstand oplossen of zelfs voorkomen

De kracht van lichaamstaal (bepaalt 93% van onze impact) Feedback geven en ontvangen

De business aikido communicatiecirkel

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Tijdsduur

Cursusduur: 1 dag

Certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer