Meer impact met de juiste kleding - AAB Training & Opleiding

Meer impact met de juiste kleding

Slimme en goede keuzes bij het samenstellen van een professionele outfit

Cursus 'meer impact met de juiste kleding'

Heb je een belangrijke afspraak, meeting, presentatie of sollicitatiegesprek? Wil jij met je kledingkeuze en uiterlijke presentatie jouw professionaliteit benadrukken? Weet je niet zeker of je outfit hiervoor geschikt is of wat de verschillende zakelijke dresscode zijn? 

Met deze cursus krijg je inzicht in jouw persoonlijke kledingstijl en weet hiermee voor zakelijke gelegenheden de juiste outfit te dragen. 

Met het dragen van de juiste kleding kun jij jouw effectiviteit vergroten. Ervaar het zelf! Succes trek je aan, elke dag opnieuw. 

Wat is het doel

Uiteraard kijken we tijdens deze cursus naar persoonlijke stijl. De cursus geeft antwoord op bovenstaande vragen en laat zien dat je met het dragen van de juiste kleding de deskundigheid en het professionele optreden wordt onderstreept en versterkt.

Wie is de doelgroep

Wil jij je kleding inzetten voor het vergroten van je zichtbaarheid in de professionele werkomgeving? Dan is deze cursus wat voor jou! 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de cursus:

 • Heb je gemerkt dat kleding een belangrijke rol speelt bij het maken van een goede eerste indruk
 • Weet je welke kledingitems een slimme en goede keuze zijn bij het samenstellen van een professionele outfit
 • Heb je een beeld van universele dresscode die in veel zakelijke settings gelden
 • Weet je op welke manier je kleding kunt afstemmen op de gelegenheid, passend bij de functie en de zakelijke omgeving waarin je werkt
 • Weet je jouw unieke kledingstijl en gewenste imago
 • Weet je welke merken kwaliteit vertegenwoordigen en in welke (web)winkels dit verkrijgbaar is.

Wil je meer informatie?

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Wil je meerdere deelnemers aanmelden? Informeer naar onze incompany mogelijkheden.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder d

Wat is de inhoud van de cursus

De nadruk tijdens deze cursus ligt op jouw buitenkant. Oppervlakkig? Zeker niet! In eerste instantie is de eerste indruk het beeld dat je weergeeft aan anderen, dat doe je onder andere met je kleding. Met jouw kledingsstijl geef je een uitdrukking aan wie je bent en waar je voor staat. Het is dus belangrijk dat het beeld dat je van jezelf wilt schetsen, klopt met hoe je eruit ziet.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het belang van het maken van een goede eerste indruk en de rol van kleding hierbij
 • De verschillende elementen van kleding
 • Basisgarderobe
 • Zakelijke dresscode
 • Stijlpersoonlijkheidstest
 • Mode-adressen

Het geven van positieve feedback staat centraal tijdens de cursus. Voorafgaand maak je een korte voorbereidingsopdracht. Deze opdracht ontvang je bij je aanmelding. 

Theorie afgewisseld met oefeningen

De trainer vindt het belangrijk dat de training direct toepasbaar is in de praktijk. Daarom wordt de theorie direct afgewisseld met oefeningen en wordt er gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo krijgt iedereen voldoende individuele aandacht. 

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 10 deelnemers per groep.

Incompany of open inschrijving

Deze cursus is zowel via de open inschrijving te volgen als incompany te organiseren. Bekijk voor de open inschrijving de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in. 

Het kan ook zijn dat jij bijvoorbeeld het salesteam, vertegenwoordigers, of adviseurs deze leuke cursus wilt aanbieden, om als organisatie nog professioneler over te komen richting klanten. Organiseer dan een incompany training. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Deze workshop is goed te volgen in combinatie met de workshop Kleur en uitstraling. Beide workshops kunnen op 1 dag gevolgd worden.

Hoe lang duurt de cursus

Deze cursus duurt 2,5 uur. 

Deze workshop is goed te volgen in combinatie met de workshop Kleur en uitstraling. Beide workshops kunnen op 1 dag gevolgd worden.

Wat staat er op mijn certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een persoonlijk bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.