Feedback geven - AAB Training & Opleiding

Feedback geven

Kunnen en durven geven/ontvangen van gericht feedback

Cursus feedback geven

Binnen jouw team is een goede en open communicatie belangrijk. Naast de interne communicatie heb je ook te maken burgers, klanten, etc.

Een optimale samenwerking met collega’s en burgers is uitsluitend mogelijk als er binnen een team ruimte is voor feedback. Feedback is meer dan opbouwende kritiek, feedback is ook het geven van complimenten en het kunnen ontvangen van feedback als een cadeau.

Vind je het lastig om je collega’s aan te spreken of ben je juist recht voor z’n raap? Is er voor jou een verschil tussen feedback geven aan collega’s en burgers?

Wie is de doelgroep

De cursus feedback geven is bedoeld voor iedereen die in teamverband werkt en meer harmonie en verbinding wenst in de communicatie en samenwerking.

Deze training is zeer geschikt voor vakmannen, kcc-medewerkers, verhuurmakelaars, opzichters, sociaal beheerders, medewerkers leefbaarheid, projectmedewerkers en managers.

Feedback geven en ontvangen is onmisbaar voor een optimale en effectieve samenwerking. Het is cruciaal voor teams die continu goed willen presteren en waar openheid en respect centraal staan.

Wat is het doel

Mensen vinden het vaak moeilijk om elkaar eerlijk aan te spreken over wat ons raakt. Dit is heel begrijpelijk, omdat er nogal wat moed voor nodig is om de ander aan te spreken. 

We zijn bang voor de reactie van de ander. In plaats van je uit te spreken waar je last van hebt, kiezen we er regelmatig voor om het maar niet te doen en het voor ons te houden. Hierdoor kan er geen harmonie met jezelf ontstaan en laten we de mogelijkheid onbenut om de ander te helpen zijn gedrag aan te passen. 

In deze training leer je hoe je elkaar eerlijk feedback geeft je benoemt zonder verwijten wat de ander deed en wat dit met jou heeft gedaan.

Welk resultaat bereik je

Met het volgen van de training bereik je het volgende:

 • Handvatten voor het geven van feedback: do’s en don’ts.
 • Wees je eigen leider: actief aan de slag met de ontvangen feedback.
 • Je hebt inzicht in je eigen houding en gedrag en dat van collega’s.
 • Meer begrip, open communicatie, een hecht team en verbetering van de interne klantgerichtheid

Wil je meer informatie?

Vraag een offerte op om de mogelijkheden te bespreken, of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen de geplande data je niet uit? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 0341-499744 of info@aabgroep.nl. Wil je liever op de wachtlijst komen zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier zonder datum.

Wat is de inhoud van de cursus

Een interactieve en afwisselende training, waarin de vaardigheden voor het eerlijk feedback geven en ontvangen centraal staan. Wat zijn de randvoorwaarden voor het geven en ontvangen van feedback en hoe doe je dit? Wat zijn de angsten om het niet te doen? Binnen een veilige omgeving wordt veel geoefend en staat respect voor het individueel centraal. De training wordt ondersteunt met leuke oefeningen, humor en audiovisuele middelen.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wat zijn je persoonlijke leerdoelen
 • Aannames doen
 • Het belang van feedback
 • Hoe heb jij 't het liefst?
 • De 4G-methode
 • Praktijkcases en voorbeelden
 • Oefeningen
 • Complimentendouche
 • Wat levert het op?
 • Persoonlijke beloften

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen

Incompany of open inschrijving

Zijn er meerdere medewerkers in de organisatie die interesse hebben in deze cursus, vraag dan naar onze incompany mogelijkheden. Bij het plannen van een incompany neemt de docent van te voren contact op om het programma door te nemen en af te stemmen op jouw behoeften. 

In de open inschrijving zijn meerdere startmomenten gepland. Bekijk de startdata in het cursusmenu en boek een training bij jou in de buurt.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Vind je deze cursus interessant? Kijk dan ook eens bij de cursus conflicthantering of de cursus persoonlijke effectiviteit.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 1 dag

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.