Werken als wijkbeheerder - AAB Training & Opleiding

Werken als wijkbeheerder

Als wijkbeheerder verklein je de afstand tussen bewoners en de gemeente.

Cursus werken als wijkbeheerder

Jij als wijkbeheerder zorgt ervoor dat de afstand tussen de bewoners en de gemeente wordt verkleint. Wijkteams houden zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden in de openbare ruimte die ervoor zorgen dat het schoon, netjes en heel blijft. Het wijkbeheer is niet meer weg te denken uit een gemeente! Meestal coördineert de opzichter vanuit de eigen organisatie en op aanvraag van de burgers werkzaamheden en geeft opdrachten aan de uitvoerende medewerkers. Opzichter en medewerkers communiceren steeds vaker rechtstreeks met collega’s en burgers. In veel gevallen hebben die medewerkers daarvoor (nog) niet de gewenste vaardigheden ontwikkeld.

Wie is de doelgroep

Ga jij aan de slag als wijkbeheerder, voer je werkzaamheden uit binnen de openbare ruimte, wil je goed samenwerken met de opzichter, medewerkers, burgers en aannemersbedrijven voor een mooie, schone en veilige buurt, dan is deze training echt iets voor jou!

Wat is het doel

De cursus 'Werken als wijkbeheerder' heeft als doel jou inzicht te geven in wat van je wordt verwacht in bepaalde situaties. Je leert de beste manier van communiceren met burgers, collega’s en medewerkers en je te bewegen in een werkveld met soms tegenstrijdige belangen.

Welk resultaat bereik je

Je krijgt inzicht in eigen gedrag en leert lastige situaties adequaat hanteren. Bewustwording van je eigen verantwoordelijkheid en assertief opstellen in jouw communicatie met burgers, collega’s en medewerkers. Je staat in contact met de burger en brengt vraag en aanbod bij elkaar. Zo worden problemen en klachten efficiënt en klantvriendelijk verholpen. 

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 of vraag een offerte aan. 

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud

Deze praktische training behandeld de onderstaande onderwerpen. Alle leerstof wordt vertaald naar de dagelijkse praktijk van de deelnemers. 

 • wijkbeheer - visitekaartje van de gemeente;
 • effectief communiceren; vragen, luisteren, samenvatten:
  • wat is communicatie;
  • vragen, luisteren, samenvatten;
  • feedback geven;
 • prettig en effectief samenwerken; teamgeest ontwikkelen;
 • constructief omgaan met lastige medewerkers en burgers;
 • assertief gedrag ontwikkelen;
 • inzicht in eigen gedrag;
 • sociale vaardigheid;
 • stijl van leidinggeven;
 • houden van werkoverleg;
 • voeren van functioneringsgesprekken.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

Incompany of open inschrijving

Een training volledig afgestemd op de eigen werksituatie met voorbeelden uit de eigen praktijk? Dat kan door deze  deze training incompany te organiseren zodat je medewerkers direct in de praktijk met eigen casus aan de slag kunnen. Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Wil je liever een open inschrijving volgen zodat je ook ervaringen kunt delen met deelnemers van andere organisaties? Bekijk de startdata in het cursusmenu en schrijf je in voor een datum die jou past.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Een andere training waarin je veel leert over je eigen handelen en communiceren met verschillende belangen, zoals burgers en collega's, is de training omgevingsgericht handelen. Een training specifiek gericht op de buitendienst medewerkers in de openbare ruimte. Maak jij een wereld van verschil?

Hoe lang duurt de training

Cursusduur: 2 dagen

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.