Voorman - AAB Training & Opleiding

Voorman

Bewustwording van eigen verantwoordelijkheid en leren juist te communiceren met collega's en burgers

Cursus voorman 

Een voorman, of meewerkend leidinggevende, heeft belangrijke taken die vaak worden onderschat. Terwijl het hogere management tal van opleidingen of trainingen volgt wordt een voorman daar niet altijd bij betrokken. Toch is het verstandig om ook als voorman een training te volgen, die te maken heeft met communicatie. Je krijgt namelijk te maken met veel verschillende contacten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een situatie waarin je aan het werk bent in de openbare ruimte en een burger spreekt je aan op wat er gaande is. 

Als voorman ben je verantwoordelijk voor de uitvoerende medewerkers. Je hebt het contact met de burger, maar spreekt ook je uitvoerende medewerkers aan. Het lastige aan deze functie is dus de dubbele rol die je moet vervullen. Je bent bezig met de planning en coördinatie, maar ook met het uitvoeren van taken. 

Wie is de doelgroep

Als voorman krijg je opdrachten voor werkzaamheden van een leidinggevende (opzichter) binnen de organisatie. Samen met jouw uitvoerende medewerkers zorg je ervoor dat de openbare ruimte veilig, schoon en heel blijft. Tijdens jullie werken krijg je te maken met burgers die op verschillende manieren met je communiceren. Boosheid en onbegrip zijn je niet vreemd, maar natuurlijk heb je ook hartstikke leuke contacten! 

Wat is het doel

Tijdens de cursus voorman wordt jij je bewust van je eigen verantwoordelijkheid en leer je om je op de juiste manier op te stellen in communicatie met meewerkende collega's, burgers en de leidinggevende. 

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van deze training heb je handvatten meegekregen om goed om te communiceren met zowel jouw team, jouw leidinggevende als met jouw omgeving.

Wil je meer informatie?

Heb je na het lezen van de cursusinformatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt je ook direct inschrijven voor een training bij jou in de buurt.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Wat is de inhoud van de cursus

Wat leer je tijdens deze cursus:

 • Je leert verbale communicatie ontwikkelen, zoals luisteren, vragen stellen en aanspreken van anderen
 • Je krijgt inzicht in jouw non-verbale communicatie, wat is jouw houding hoe zien anderen jou?
 • Je voelt je verantwoordelijk en hebt echt interesse in je werk in plaats dat je met een "niet mijn pakkie an" gevoel aan de slag gaat 
 • Hoe kom je er achter dat je precies begrijpt wat de ander bedoelt? 
 • Je weet wat een ander stoort en kunt daarop inspelen
 • Bij problemen kun je stressvrij en respectvol met collega's en "lastige klanten" communiceren om het probleem op te lossen. 
 • Je voelt je gewaardeerd en betrokken bij je werk
 • Kun jij trots zijn op je werk, je werkgever, je collega's en jezelf?
 • Je weet hoe je elkaar kunt helpen en vervangen, hoe leer je van elkaar, kennis en informatie delen/overdragen
 • De koppen bij elkaar in plaats van tegen elkaar
 • Je neemt elkaar serieus en spreekt elkaar aan op verantwoordelijkheden

Hoeveel deelnemers in één groep

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Incompany of open inschrijving

Zijn er binnen je organisatie meer medewerkers die interesse hebben in de cursus voorman, organiseer dan een incompany bij jou op locatie. Bij een incompany training kunnen we het programma op maat voor je opstellen zodat het precies aansluit bij je wensen. Ook een combinatie van verschillende trainingen is mogelijk. De docent neemt van te voren contact op om de inhoud van de training af te stemmen op jouw werksituatie. Vraag een offerte op voor meer informatie. 

Je kunt je ook direct inschrijven voor een open inschrijving op een locatie bij jou in de buurt, bekijk de startdata in het cursusmenu.

Wat zijn relevante trainingen

Weet je niet zeker of deze training bij je past? Kijk dan ook eens bij de cursus Wijkbeheer, Training omgevingsgericht handelen of Praktijkbegeleider. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op om te kijken wat voor jou de beste cursus is. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 2 dagen

Afhankelijk van het niveau van de deelnemers is het bij een incompany mogelijk om de cursus met meer dagen te verlengen. Dit zal altijd in overleg zijn.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.