Veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag - AAB Training & Opleiding

Veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag

De veiligheidscultuur in jouw bedrijf leren kennen en veranderen

Masterclass veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag

Durf jij je eigen gedrag (en dat van je medewerkers) onder de loep te nemen? 

De masterclass veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag is een combinatie van 4 verschillende programma's waarin je leert wat veiligheidscultuur inhoudt, hoe je kan veranderen en hoe je veiligheidsgedrag kan beïnvloeden. Tot slot leer je de veiligheid te organiseren en borgen. Kortom: een compleet plaatje om de veiligheidscultuur bij jou in de organisatie te verbeteren. 

Wie is de doelgroep

Ben je in jouw organisatie aan de slag met het vergroten van het veiligheidsbewustzijn? Wil jij veiligheidsgedrag beïnvloeden en de veiligheidscultuur verbeteren? Als je geïnteresseerd bent in veranderprocessen rondom het onderwerp veiligheid, dan is de masterclass iets voor jou. Functies kunnen bijvoorbeeld zijn: veiligheidscoördinatoren, managers of leidinggevenden die veranderprocessen willen realiseren. 

Wat is het doel

Het doel van de masterclass is jou met een compleet stappenplan aan het werk te zetten om de veiligheidscultuur te verbeteren. Inclusief een veiligheidscultuurmeting in jouw organisatie, wat mag/ moet er anders, wie de betrokkenen zijn en hoe je het gedrag kan beïnvloeden.

Welk resultaat bereik je

Na het volgen van de masterclass ben je in staat om medewerkers op een open en pro-actieve manier te begeleiden en aan te spreken. Naast de praktische kant kun je ook de veranderkundige kant stapsgewijs opbouwen. Met als resultaat: een sterke veiligheidscultuur.

Wil je meer informatie?

Vraag voor meer informatie een offerte op of neem contact op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.

Wat is de inhoud van de masterclass

De masterclass heeft uniek programma waarin veel psychologische experimenten, filmmateriaal en discussies over de optimale toepassingen van het geleerde in de praktijk worden gedeeld. De lessen worden gegeven door ervaren en enthousiaste trainers die je weten te prikkelen met hun praktijkvoorbeelden. 

Na het volgen van de masterclass ben je in staat om jouw medewerkers op een open en pro-actieve manier te begeleiden en aan te spreken. Hierdoor zal je ervaren dat risico's eerder worden (h)erkent, opgelost en gemeld. Naast de praktische kant, ben je ook in staat om aan de veranderkundige kant te bouwen aan een sterke veiligheidscultuur. 

Dag 1. Veiligheidscultuur en cultuurmeting   

Wat is 'cultuur' precies? Inclusief veiligheidscultuurmeting van jouw eigen bedrijf.

Dag 2. Veranderkunde en leiderschap 

Leer meer over de kunst van het veranderen. Waarom moet de veiligheidscultuur anders? Wát exact mag er anders? Wie zijn er betrokken bij die veiligheidscultuurverandering?

Dag 3. Beïnvloeden van veiligheidsgedrag 

Om gedrag te kunnen beïnvloeden starten we bij de basis, hét brein want daar zit ons bewustzijn. Door jouw invloed krijg je veiligheidsbewuste medewerkers waarmee de veiligheid in uw organisatie aanmerkelijk vergroot wordt.

Dag 4. Veiligheidsmanagement 

Leer veiligheid organiseren en borgen. Is jouw managementsysteem al gericht op het voorkomen van verliezen, (bijna) ongevallen en schades aan mens en milieu?

Hoeveel deelnemers in een groep

Maximaal 10 deelnemers per groep. 

Incompany of open inschrijving

De masterclass is zowel via de open inschrijving te volgen als incompany te boeken. Zijn er meerdere medewerkers die interresse hebben in dit programma, vraag dan een offerte op voor de incompany mogelijkheden. 

Wil je alle 4 de modules volgen via de open inschrijving? Dan betaal je een gereduceerd tarief. In plaats van €2440,- betaal je slechts €2195,-.

Ga naar de betreffende cursuspagina's om je per module in te schrijven:

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Bij een prettige organisatiecultuur waarin veiligheid een grote rol speelt is iemand met de rol van vertrouwenspersoon onmisbaar. Een persoon waar medewerkers naartoe kunnen bij ongewenste omgangsvormen, een (te) hoge werkdruk of andere zaken die integer behandelt moeten worden. Bij AAB volg je de Opleiding Vertrouwenspersoon in 3 dagen. 

Hoe lang duurt de masterclass

De masterclass bestaat uit 4 modules van elk 1 dag. 

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.