Eén op één coaching - AAB Training & Opleiding

Eén op één coaching

Inzicht in de eigen persoonlijkheid, het functioneren en hoe bij te dragen aan verbetering

Cursus positief coachen

De cursus positief coachen biedt jou als medewerker de mogelijkheid om je persoonlijk functioneren te verbeteren. Het is een persoonlijk leerproces. De cursus haalt jouw potentiële kwaliteiten naar boven, met als doel om je zo optimaal te laten presteren in jouw werksituatie. De achterliggende gedachte bij coaching is dat wanneer je bewuste keuzes maakt, je beter functioneert. En daardoor ook de organisatie waar je werkt.

Wie is de doelgroep

De cursus positief coachen is bedoeld voor medewerkers die individueel begeleiding nodig hebben om in hun werksituatie goed te kunnen functioneren.

Wat is het doel

Bewust worden van de eigen (on)mogelijkheden in relatie tot de functie en grip krijgen op de effecten van het eigen gedrag.

Welk resultaat bereik je

Je hebt inzicht gekregen in jouw (on)mogelijkheden met betrekking tot de functie en bent in staat de functie adequaat in te vullen.

Wil je meer informatie?

Onder het kopje 'inhoud' in het menu vind je meer informatie over wat je tijdens de trainingsdagen kunt verwachten. Wil je meer informatie? Vraag een offerte op of neem contact met ons op via 0341-499744 of info@aabgroep.nl.

Wat is de inhoud van de cursus

In elke sessie van minimaal 2 tot maximaal 4 uur wordt aan de hand van de individuele vraagstelling gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de eigen persoonlijkheid, het functioneren en hoe bij te dragen aan de verbetering daarvan. Afgeleid daarvan kan ook het functioneren in het privéleven aan de orde komen.

Tijdens het coachingstraject komen, afhankelijk van de individuele vraagstelling, onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • analyse van de eigen kwaliteiten (sterke en zwakke punten);
  • valkuilen;
  • bij elkaar passen van medewerker en functie;
  • theorie over communiceren en hoe mensen in elkaar zitten (luisteren, spreken, feedback geven);
  • omgaan met collega’s en leidinggevenden (collegialiteit).

De besprekingen zijn vertrouwelijk. Aan het eind van het traject (en indien daar behoefte aan bestaat tussentijds) vindt een evaluatie plaats tussen deelnemer en leidinggevende in aanwezigheid van de coach.

Hoeveel deelnemers in een groep

Het betreft een individuele cursus.

Incompany of open inschrijving

Het betreft een individuele cursus waarvoor jij je op elk gewenst moment en locatie kunt aanmelden. De opleidingscoördinator van AAB zal contact met je opnemen om het traject in te plannen en de coach neemt van te voren contact op om te bespreken wat precies de wensen zijn. 

Wil je een soortgelijk traject voor meerdere medewerkers inplannen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Wil je meer inzicht in jouw communicatie stijl, dan is een DISC test een mooie manier om meer te weten te komen over jezelf. Een DISC analyse is een vorm van een persoonlijkheidstest. DISC geeft je meer inzicht in je talenten, drijfveren, je persoonlijke stijl van communiceren en je ideale omgeving.

Hoe lang duurt de cursus

Het aantal sessies hangt af van de vorderingen. De periode tussen de sessies zijn minimaal 2 en maximaal 4 weken. De doorlooptijd is over het algemeen tussen de 3 en 6 maanden.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.