Coachend Leidinggeven - AAB Training & Opleiding

Coachend Leidinggeven

Voor de ervaren leidinggevenden die op een coachende manier willen leidinggeven

Training coachend leidinggeven

Oplossingsgericht leiderschap in een snel veranderende wereld. Hoeveel tijd ben jij kwijt aan het blussen van brandjes en mensen in beweging krijgen? Hoe geef je leiding op een goede manier?

Wie is de doelgroep

Voor iedere leidinggevende die toekomstgericht wil leidinggeven in een snel veranderende wereld.

Wat is het doel

Je bent enthousiast en wilt mensen in beweging brengen. Soms begrijp je niet waarom ze dat zelf niet doen. Het is toch duidelijk wat de organisatie nodig heeft? Hoe zorg je ervoor dat je collega de afgesproken deadline nakomt? Dat de collega aangesproken moet worden op zijn gedrag is duidelijk, maar wanneer en hoe doe je dat? En bestaat er eigenlijk zoiets als de beste manier van leidinggeven?

Welk resultaat bereik je 

Met het uitvoeren van de principes van de training, merk je dat je:

 • Helder bent over waar het naar toe moet en flexibel in hoe dat te bereiken
 • Minder hoeft te ‘trekken en te duwen’ waardoor het werk prettiger en lichter wordt
 • Als coachende leidinggevende oprecht contact maken met medewerkers
 • Oplossingen bedenkt in plaats van tot vervelens toe problemen analyseert
 • Beter de talenten ziet van je medewerkers en hen beter stimuleert om in kleine stapjes hun mogelijkheden te ontwikkelen
 • Vragen stelt waarmee bij medewerkers energie wordt gegenereerd en beweging wordt gecreëerd
 • Vooruitgang zichtbaar maakt en versterkt

Wil je meer informatie?

Klinkt goed, toch? Wil je meer weten over deze cursus, neem dan gerust contact met ons op via 0341-499744 of info@aabgroep.nl

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud coachend leidinggeven

In deze training staat het werken vanuit een focus op mogelijkheden centraal. Van jezelf, van je medewerkers en van je organisatie. Afstappen van het hardst werken in de rol van expert, de wijze, met kennis in pacht. Kiezen voor de ‘niet-weten’ houding en focus op mogelijkheden van de organisatie en werknemers. De training heeft drie uitgangspunten:

 • De wereld waarin we leven wordt steeds voorspelbaarder. Hoe zorg jij voor continue ontwikkeling, wanneer randvoorwaarden steeds veranderen?
 • Tijd en aandacht zijn schaars. Hoe besteed je je tijd effectief en houd je tijd over?
 • Als leidinggevende krijg je de medewerkers die je verdient. Hoe zorg jij voor medewerkers met zelfsturend vermogen?

De training gaat over succesvol inspelen op onvoorspelbaarheid door toepassing van de methodiek van oplossingsgericht leidinggeven.

Werkwijze

De training wordt verzorgd vanuit onderstaande uitgangspunten:

 • Doelgericht; No-nonsense en to-the-point. Alles gericht op toepassing in de praktijk
 • Succes ervaren; De training heeft een hoog 'doe-gehalte'. Met veel gevarieerde werkvormen waardoor je direct het succes ervaart van je ontwikkeling
 • Zelfregie versterkend; In de training ga je aan de gang met het verbreden van jouw repertoire zodat je het zelfsturend vermogen van je medewerkers kunt vergroten
 • Interactief; Samen met leidinggevende professionals uit andere organisaties. Leren van en met elkaar. Zo bouw je tegelijkertijd je eigen netwerk op
 • Veilig, spannend en leuk! Een afwisselende combinatie van verrassende werkvormen, humor en jezelf durven stretchen om serieuze noten te kraken
 • Leren en ontwikkelen heeft tijd nodig. Al voordat de training begint en tussen de trainingsdagen door ga je actief aan de slag om je leerrendement te maximaliseren

Naast de trainingsdagen vraagt deze training van jou dat je 2 dagdelen eigen tijd investeert in een ontspannen toekomst.

Hoeveel deelnemers in een groep

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen

Incompany of open inschrijving

De training coachend leidinggeven is te volgen via de open inschrijving. Bekijk de mogelijkheden onder het kopje startdata in het cursusmenu. 

Wil je deze cursus of een variant hierop incompany organiseren? Ook dat is mogelijk. De docent neemt van te voren contact op om het programma door te nemen en af te stemmen op jouw wensen. 

Wat zijn relevante of vervolgtrainingen

Werk je veel met mensen uit de Participatiewet/WSW? Dan is de cursus praktijkbegeleider misschien ook interessant voor jou.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur: 2 dagen

Naast de trainingsdagen vraagt deze training van jou dat je 2 dagdelen eigen tijd investeert in een ontspannen toekomst.

Wat staat er op mijn certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat

Inschrijven Offerte Meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.