Hoe motiveer ik volwassenen te leren en zich te ontwikkelen? - AAB Training & Opleiding

Hoe motiveer ik volwassenen te leren en zich te ontwikkelen?

Stimuleren en leren voor volwassenen

Training Stimuleren en leren voor volwassenen

Hoe motiveer ik volwassenen te leren en zich te ontwikkelen? Hoe maak ik het leerrendement zichtbaar en stimuleer ik persoonlijke ontwikkeling en groei waar de organisatie ook wat aan heeft.

Doelgroep

Deze training is voor teamleiders en leidinggevenden, p&o en HR medewerkers, opleidingscoördinatoren etc. die een duurzame arbeidsrelatie met medewerkers willen ontwikkelen en daarbij het menselijk kapitaal willen vergroten of behouden.

Doel

Elke organisatie heeft een leer- en ontwikkelplan voor haar medewerkers. Hoe kan het dat sommige volwassenen geen genoeg kunnen krijgen van het cursusaanbod en sommigen maar moeizaam in beweging komen?

Dit thema staat centraal in de training Stimuleren en Leren. Een training die inzicht geeft in leervermogen en motivatie bij volwassenen. U krijgt handvatten om zelf inschattingen te kunnen maken hoe u uw medewerker(s) kunt motiveren om hun persoonlijke ontwikkelplan vorm en inhoud te geven.

We oefenen met het herkennen van typisch gedrag, door de aangereikte handvatten toe te passen bij de analyse van uw casuïstiek.

Deze training is praktijk gericht en biedt praktische informatie en theorie.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud training Stimuleren en leren voor volwassenen

 • Inzicht in de werking van het brein
 • Hoe kan je het brein beïnvloeden en waarom zou je dit willen?
  • Ontdek waar de behoefte van de werknemer ligt
  • Effectief en efficiënt communiceren
  • Creëer aansluiting en betrokkenheid
 • Oefenen met positieve gedachtepatronen
 • Oefenen met handvatten/modellen
 • Gesprekstechniek om te stimuleren
 • Hoe motiveer je elkaar en blijf je zelf geïnspireerd

En dan?

Na het volgen van deze dagtraining beschik je over tools om medewerkers betrokken te maken en te houden bij de organisatie, en het leerrendement te vergroten. Door jouw ontwikkelde vaardigheden kun je samen met medewerkers bouwen aan een duurzame arbeidsrelatie en weet je het menselijk kapitaal te vergroten en te behouden! Om jouw skills up to date te houden en om zo af en toe ook eens te horen hoe het gaat, adviseren wij na deze training ons “onderhoudsprogramma”. Doormiddel van intervisie of een workshop werk je verder aan jouw vaardigheden en kan er gelijk casuïstiek besproken worden. De ideale manier om kennis te borgen en kunde te optimaliseren. 

Deelnemers

Maximaal 10 per groep. Op deze manier is de interactie tussen de verschillende deelnemers optimaal en is er genoeg tijd en persoonlijke aandacht voor iedereen.

Tijdsduur training Stimuleren en leren voor volwassenen

1 dag en 1 terugkomsessie. Wij adviseren je na deze training het “onderhoudsprogramma” met minimaal één terugkomsessie per jaar in de vorm van een workshop of intervisie.

Certificaat

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist digitaal een persoonlijk certificaat. 

Incompany

Geef deze training incompany zodat je medewerkers samen met casussen aan de slag kunnen gaan. Het voordeel van een incompany is dat je medewerkers geen tijd kwijt zijn aan reizen, eigen materiaal kunnen gebruiken en de theorie direct in de praktijk kunnen toetsen. 

Onze docent heeft vooraf contact, om het programma af te stemmen op de situatie binnen jouw organisatie.

Vraag een offerte op of download de brochure!

Combinatie met omgevingsgericht handelen

De training stimuleren en leren voor volwassenen en omgevingsgericht handelen zijn een gouden combinatie!

Met de training stimuleren en leren voor volwassenen leer je de juiste motivatie overbrengen op je medewerkers zodat zij als ambassadeur aan de slag kunnen voor de organisatie. Je krijgt gemotiveerde en betrokken medewerkers die zorgen voor groei van zichzelf en de organisatie. Jij kunt na deze training de medewerkers blijven stimuleren en de kwaliteit waarborgen die je wilt uitstralen. Op het moment dat medewerkers de training omgevingsgericht handelen hebben gedaan en jij hebt de training stimuleren en leren voor volwassen gevolgd ben je in staat het leerrendement die voortkomt uit de trainingen te borgen, optimaliseren en continueren. 

Inhoud training omgevingsgericht handelen

Steeds meer medewerkers werkzaam in de Openbare Ruimte hebben te maken met verschillende contacten. Burgers, collega’s, een leidinggevende, etc. Als medewerker krijg je te maken met een boze burger, werk dat klaar moet, en daarnaast ben je ook nog het visitekaartje van jouw gemeente of bedrijf. Hoe ga je hier het beste mee om?

Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht in eigen gedrag en manieren van communiceren. Ook leren de deelnemers hoe je kunt inspelen op verschillende soorten klantgedrag. Hoe ga je om met ‘heftige’ klantemoties en hoe neem je op een klantgerichte manier de regie over in het gesprek? Hoe breng je geaccepteerd een ‘Nee’? Hoe spreek je iemand aan op zijn of haar gedrag? Je leert hoe je ieder gesprek op een positieve manier kunt beïnvloeden.

Lees hier meer over de training omgevingsgericht handelen

Inschrijven Offerte Meer