Lading zekeren

Correct leren laden, stuwen en verankeren van goederen

Dat vrachten vaak niet op een juiste manier worden geladen en verankerd, bewijzen niet alleen de vele ongelukken op de weg, maar ook de vele incidenten om en nabij de laaddokken. Daarom is het van groot belang uw chauffeurs te bekwamen, zodat schades en persoonlijk letsel zoveel mogelijk worden voorkomen. Deze opleiding traint chauffeurs en medewerkers om met behulp van de ter beschikking staande hulpmiddelen een veilig transport te kunnen uitvoeren in overeenstemming met de nationale en internationale regels.

Doelgroep cursus lading zekeren

De cursus lading zekeren is bedoeld voor chauffeurs en personen die in hun functie te maken krijgen met en verantwoordelijk zijn voor het laden en lossen van voertuigen.

Doel

De deelnemer leert op een verantwoorde wijze om te gaan met het laden, stuwen en verankeren van verschillende goederen in de diverse type voertuigen en transportmiddelen.

Resultaat

U heeft meer inzicht in alle risico- en veiligheidsfactoren, daardoor gaat u bewuster te werk. Door de vaardigheden die u aanleert, kunt u bovendien efficiënter en veiliger zekeren.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud

Tijdens de training/opleiding wordt uitvoerig stilgestaan bij de volgende onderdelen:

  • de consequenties van het niet goed laden en stuwen;
  • toepassing van vastzetmateriaal;
  • krachten op de lading;
  • methodes en principes van lading zekeren;
  • toepassing van vastzetmateriaal;
  • het juiste gebruik van spanbanden, wrijvingsmaterialen, kettingen;
  • het gebruik van tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd moet worden.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen.

Duur cursus lading zekeren

Cursusduur: 1 dag.

CCV

Deze cursus kan voor de betreffende cursisten worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur).

Inschrijven Offerte Meer