Gladheidbestrijding (SDW)
Theoretische en praktische aspecten van de gladheidbestrijding
Theoretische en praktische aspecten van de gladheidbestrijding
Ook tijdens winterse omstandigheden wil je graag dat een stad of dorp goed bereikbaar blijft. Daarom zorgen gemeenten dat er wordt gestrooid of geschoven bij gladheid door ijzel of sneeuwval. Het kan voorkomen dat er niet of nauwelijks wordt gestrooid, maar ook dat we juist een extreme winter krijgen waardoor er veel uitgerukt moet worden door gemeentewerkers.
Tijdens de cursus gladheidsbestrijding leer je om op veilige en verantwoorde manier gladheid te bestrijden. Zo ben je altijd goed voorbereid!
De cursus gladheidbestrijding (Winterdiensttraining) is bedoeld voor Chauffeurs en bijrijders van bedrijfsauto’s en andere voertuigen, die belast worden met het bestrijden van gladheid op wegen, fiets- en voetpaden.
Je wordt opgeleid om op veilige en verantwoorde wijze de door sneeuw en ijzel veroorzaakte gladheid op de wegen te bestrijden.
Na het volgen van de cursus gladheidbestrijding kun je direct met de opgedane kennis in de praktijk aan de slag.
Werkgever en deelnemers voldoen aan de door de Arbowet en de Inspectie SZW gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.
Neem voor meer informatie contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744.
Wil je meerdere deelnemers aanmelden? Informeer naar onze incompany mogelijkheden.
Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
Het betreft een theoretische opleiding, met slechts een beperkt gedeelte praktijk.
Aantal deelnemers: maximaal 8 personen
(bij meer dan 8 personen wordt er een 2e docent ingezet).
De cursus gladheidbestrijding organiseren we graag bij je op locatie. Het voordeel is dat je medewerkers op dezelfde manier training krijgen, op een moment dat het jullie uitkomt en een manier die bij de organisatie past. Onze docent neemt van te voren contact om de details door te nemen zodat je precies krijgt wat je nodig hebt.
Mogelijkheden:
Liever een open inschrijving volgen? Bekijk dan de startdata in het cursusmenu en schrijf je direct in.
Kijk ook eens bij onze andere trainingen specifiek voor de branche gemeente of onze andere ccv trainingen.
Cursusduur herhaling: 1 dag
Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Dit certificaat heeft een adviesgeldigheidsduur van vijf jaar.
Deze training voldoet aan de opleidingseisen zoals omschreven in CROW publicatie 283. De opleiding is gecertificeerd door het CCV (Code 95) en de chauffeurs kunnen de opleiding laten meetellen voor de richtlijnen vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs (7 uur theorie).
De opleiding Specifieke Deskundigheid Winterdienst is door CROW beoordeeld en gecertificeerd op basis van ‘Opleidingseisen Specifieke Deskundigheid Winterdienst’. Wil je de specifieke opleiding CROW? Vraag ons naar de mogelijkheden en investering.
Meer informatie over het keurmerk specifieke deskundigheid winterdienst.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de geplande cursussen in jouw branche.