Digitale Tachograaf - AAB Training & Opleiding

Digitale Tachograaf

Chauffeurs die gaan werken met voertuigen die zijn voorzien van een digitale tachograaf

Het bijhouden van rij- en rusttijden is een Europese verplichting en beoogt meer veiligheid op de weg, eerlijke concurrentie tussen transporteurs en betere arbeidsomstandigheden voor chauffeurs. Tijdens de opleiding Digitale Tachograaf wordt aandacht besteed aan het bedienen van de digitale tachograaf conform de wettelijke eisen en de uitvoering van de verordening van 561/2006.

Doelgroep cursus digitale tachograaf

De cursus digitale Tachograaf is bedoeld voor chauffeurs die gaan werken met voertuigen die zijn voorzien van een digitale tachograaf.

Doel

De deelnemer kan de digitale tachograaf conform de wettelijke eisen bedienen, heeft kennis van de verordening 561/2006 en de uitvoering daarvan.

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud cursus digitale tachograaf

De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte waarbij de volgende onderwerpen uitvoerig aan bod komen:

  • wetgeving digitale tachograaf;
  • arbeidstijdregelgeving;
  • bediening;
  • verplichtingen chauffeurs;
  • controles door bevoegde instanties.

Naast de theorie ontvang de deelnemer een cursusboek, dat als naslagwerk gebruikt kan worden. Met de trainingtachografen worden verschillende scenario’s nagebootst.

Deelnemers 

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Tijdsduur cursus digitale tachograaf

Cursusduur: 1 dag.

Certificaat cursus digitale tachograaf

Na deelname aan de cursus ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat.

CCV / Code95 cursus digitale tachograaf

Deze cursus kan voor de betreffende cursisten worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur).

Inschrijven Offerte Meer